StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg CLUB LUIK - SK BEVEREN 5-1 EN TOCH IS DIT GEEN 1-APRILGRAP!

Hulde aan de supporters van SK Beveren die hun hoogdag hadden ingeruild om hun ploeg in Luik te gaan aanmoedigen.
Wat een droevige vaststelling : we zijn vandaag pas 1 april en het seizoen van een in augustus wel vaker geciteerde kandidaat om te promoveren, zit er nu reeds op. Alhoewel er van SK Beveren wordt verwacht dat zij hun sportieve plichten blijven vervullen, zullen ze deze vaststelling in Beerschot en Lommel niet zo erg vinden, want voor deze komende tegenstanders van SK Beveren (eerst vrijdag nog wel op de Freethiel de RSCA Futures partij geven) staat er wel nog iets op het spel.

Wat was het gisteren een verademing om een elftal als Club Luik met gelijke punten als SK Beveren, fris en complexloos te zien voetballen en dit nota bene als promovendus. Het enthousiasme bij Club Luik, ook bij de supporters, spatte er van af en dat stond in schril contrast met te statische manier waarop onze Leeuwen ongeïnteresseerd op het veld stonden. Voor een deel begrijpelijk, want als de coach vooraf in een krantenvinterview verklaard dat kunstgrasvelden uit het voetbal gebannen moeten worden en met Goncalves een speler wordt gemist die als verdediger bij 5 doelpunten van SKB was betrokken, getuigt dat van weinig vertrouwen in de spelers die wel aan de aftrap staan en geeft men de spelers op voorhand een excuus in geval het fout zou lopen.

Het raakt mij als supporter wanneer ik de voorbije weken eigen supporters het jammer vonden wanneer er alsnog een puntje uit de brand werd gesleept zoals tegen Deinze of werd gewonnen zoals in Seraing, want dat zou volgens die fans aan de basis liggen dat er sportief niet werd ingegrepen. Als supporter wringt het om zulke uitspraken te horen, maar er zit uiteraard wel een stuk waarheid in. SK Beveren speelt een heel erg teleurstellend seizoen in een overigens zwakke reeks waarin voortdurend concurrenten mekaar punten afsnoepen. Leuk is dat wel voor de spanning, hoogstaand niet. Ondanks dit zeer povere seizoen blijft binnen de club eenieder die verantwoordelijkheid draagt de hand boven het hoofd houden. Een keer de realiteit durven benoemen, bv. het was slecht vandaag, is uit den boze. Een positieve ingesteldheid is een goeie zaak, maar de waarheid geweld aandoen, daar schiet men niks mee op.
We zullen het toch nog even hebben over de match van zondagavond in luik : ondanks de bijna forfaitscore, puurde Club Luik nagenoeg uit elke kans een doelpunt en dat was het omgekeerde van SK Beveren. Mits de nodige scherpte hadden onze Leeuwen best meer dan een keer kunnen scoren en de wedstrijd nog enigszins spannend maken, maar het geloof daarin ontbrak vanaf het eerste fluitsignaal. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

Patrick Van Wesemael.

GEEL-BLAUW INCASSEERT ZWARE OPDOFFER IN LUIK

Een bijzonder gretige thuisploeg had bij de rust de schaapjes al op het droge. Loemba knalde Luik al snel op voorsprong. Nog voor de rust liep RFCL verder uit na doelpunten van Merlen, Bustin en Bruggeman. In een overbodige tweede helft lukte Limbombe alsnog de eerredder, in de extra time zette Cavelier de 5-1-eindstand op het bord.

In het kleine, maar goedgevulde Stade de Rocourt kon de thuisploeg na acht minuten voetballen als eerste een kans versieren. Reus reageerde gevat op een kopbal van Bruggeman. Helaas voor geel-blauw vloog de tweede kans wel tegen de touwen. Een afstandsschot van Loemba week af op Vitanov: 1-0, een vroege voorsprong voor RFCL.
Na het snelle openingsdoelpunt kreeg SKB de bal, maar verder dan een afstandsschot van Geusens kwam het niet. Aan de overzijde was het in minuut 26 wel opnieuw raak. Reus bracht in eerste instantie nog redding op een uithaal van Bruggeman, maar Merlen was goed gevolgd: 2-0.
SKB probeerde te reageren. Een kopbal van Bateau ging hoog over, Mertens vond Debaty op zijn weg en Koyalipou besloot over. Tot overmaat van ramp stond het niet veel later al 3-0. Geel-blauw kreeg een vrije trap niet weggewerkt, Bustin duwde de bal al voor de derde keer voorbij Reus. En nog was de maat niet vol. Na een kans van Mertens knalde Bruggeman aan de overzijde in de extra time van de eerste helft ook nog de 4-0 overhoeks binnen.
Coach De Decker greep in bij de rust: Ismaheel en Filipovic bleven in de kleedkamer. Daci en Dassy waren hun vervangers.
In een overbodige tweede helft lukte Limbombe, na een dieptepass van Bateau, al snel de eerredder. De thuisploeg liet het nadien aanvankelijk na om de score nog verder te doen oplopen. In de extra time gebeurde dat alsnog. Cavelier devieerde de bal een vijfde keer in doel. Eindstand: 5-1, een zware opdoffer voor geel-blauw.

Opstelling SKB:
Reus, Mertens, Bateau, Koyalipou, Servais, Ismaheel (46' Daci), Limbombe, Wuytens, Geusens, Filipovic (46' Dassy), Vitanov (76' Ertürk)

Scoreverloop:
10' 1-0 Loemba
26' 2-0 Merlen
33' 3-0 Bustin
45+3' 4-0 Bruggeman
52' 4-1 Limbombe
90+3' 5-1 Cavelier

MAARTEN VAN MIEGHEM