StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een eenvoudige vraag, maar lastig antwoord.
Er staat deze week behoorlijk wat wind waardoor het stof dat zondag na de pandoering in Luik is opgewaaid, nog niet helemaal is gaan liggen, maar gezuiverd is de lucht in geen geval en daarbij valt het op dat het ontslag van Wim De Decker in de gespreksonderwerpen veel minder een item is dan het pak slaag in Luik en bij gevolg het missen van een play-offticket. Het eerste, de stopzetting van de samenwerking met de coach, was een opluchting en had in het belang van de betrokken partijen al veel vlugger moeten gebeuren. Het tweede, een pak slaag in Luik en geen uitzicht meer op een verlengstuk aan het seizoen, voelt veel pijnlijker aan omdat het al maanden in de sterren stond geschreven, er lijdzaam werd toegekeken en het een klein wonder was dat SK Beveren zo lang in koers is gebleven voor een play-offticket, maar dat had alles te maken uiteraard met de vaststelling dat 1B in jaren niet zo zwak was als dit seizoen.
Een volger van SKB vroeg mij maandag, "weet je wie eigenlijk de spelmaker is van onze ploeg"? Het feit dat ik geen pasklaar antwoord had is veelzeggend, maar de vraagsteller kwam gelukkig snel met de oplossing. Onze keeper Beau Reus, want hij lijkt wel een centrale rol te vervullen en wordt voortdurend in het spel betrokken om vervolgens met een lange lel uit te pakken in de hoop dat die bij de juiste kleur belandt. Hoe kan het bestaan dat een ploeg die ambitie durft uitspreken, onvoldoende aandacht heeft besteed aan een speler die de lijnen kan uitzetten, zeg maar een verlengstuk van de coach op het veld. Zulke spelers kosten uiteraard geld, maar de optelsom van wat dit seizoen is gekomen en inmiddels ook weer vertrokken, die centen konden ongetwijfeld een stuk beter worden geïnvesteerd. En over centen gesproken, die waren dit seizoen merkelijk minder beschikbaar in vergelijking met vorig seizoen en ergens valt ook daar vanuit het standpunt van de BFH iets voor te zeggen. Er werd het voorbije seizoen geïnvesteerd om los kampioen te spelen, bijna onverantwoord voor tweede klasse, maar die kans werd niet gegrepen en ook al was het verschil zeer close, nu blijkt dat het een unieke kans was, want te oordelen aan het niet kunnen houden van Mbokani en het mislukken van de afronding van de transfer van Stef Peeters, wijst er op dat de geldkraan op spaarstand werd gezet en daar zullen de verantwoordelijken wel hun reden toe hebben.
Er is niet het onderste uit de kast gehaald en daar dragen we nu de gevolgen van.
Of dat een hypotheek legt op onze nabije toekomst? Waarschijnlijk niet, want Beerschot en Oostende bewijzen dit seizoen, elk op een ander niveau, dat een giftig extra-sportief klimaat, geen excuus mag zijn om mindere sportieve prestaties te kunnen inroepen, want de juiste stuurlui slagen er meestal in een schip dat water maakt, toch naar een veilige haven te loodsen.

PVW.