StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB OOK ZONDER PLAY-OFFTICKET GAAT HET LEVEN VERDER.

Het was waarschijnlijk geen goed idee, maar een kwartiertje voor ik aan deze voorbeschouwing begon, werd in de app van TV Oost mijn aandacht getrokken door een interviewtje met een bestuurder van Dender die verklaarde dat het "huiswerk" voor de verschillende mogelijke scenario's bij Dender klaar lag waarbij uiteraard ook dat voor 1A. Toegegeven, het maakte mijn opdracht om een voorbeschouwing te maken voor vanavond er niet gemakkelijker op, want diep binnenin zullen de gebeurtenissen sinds afgelopen zondag nog een tijdje blijven opborrelen en dat waren er best veel.

Ik heb na het pak slaag in Luik en de manier waarop, niet meer de moed gehad om het klassement onder ogen te zien, maar naar verluidt zou er nog een theoretische kans bestaan om alsnog aan een play-offticket te sukkelen, maar daarmee gaan we in deze voorbeschouwing geen rekening houden. Het kalf is helaas verdronken en daaraan treffen de fans, de scheidsrechters, noch de tegenstander enige schuld. Zij die deze kern hebben samengesteld, de technische staf en de spelers mogen dat onder mekaar uitmaken en daar gaan ze nog een tijdje zoet mee zijn, want er liep heel wat mank dit seizoen. Maar hoe zeer ons voetbalhart ook bloedt, blijven zitten bij de pakken is nooit een goed idee geweest en het enige in te slagen pad op dit moment is de weg vooruit. Er zijn echter zoveel onzekerheden op dit ogenblik dat we ons afvragen, hoe moet die weg vooruit er dan wel uitzien. De weinige spelers die hun plaats waard waren hebben vermoedelijk plannen om andere oorden op te zoeken, terwijl het overgrote deel van onze kern al blij mag zijn hun contract op de Freethiel te mogen uitdoen en dat zou voor de supporters dan weer geen prettig vooruitzicht zijn na een kwakkelend seizoen als het lopende. Of zouden we van onze huidige technische staf nog hoopvolle ingrepen mogen verwachten? Daar geloof ik persoonlijk niet in, want waarom zouden ze Wim De Decker dan niet eerder op andere gedachten hebben gebracht? Ze mogen ons in ieder geval vanavond graag verrassen! Misschien is het moment wel rijp om enkele jonge gasten een kans te geven, maar zijn er naast Ertürk nog eigen jeugdspelers die daarop aanspraak kunnen maken? In ieder geval, liever een jeugdspeler iets te kort zien komen dan een ongemotiveerde huurling die al met zijn gedachten elders vertoeft. Er werden alvast enkele jongens voor het eerst in de wedstrijdkern opgenomen waaronder Kylian Hazard en zo hebben we toch weer iets om naar uit te kijken.

Tegenstander Anderlecht zorgde vorig weekend in de eerste helft voor een ontgoocheling van formaat door Francs Borains in het Koning Boudewijnstadion tot 0-3 te laten uitlopen, maar had ook een waanzinnige stunt in petto na rust door in een waanzinnig slot tot 3-3 terug te komen en op de koop toe nog een strafschop te missen in blessuretijd en zo de 4-3 door de vingers te zien glippen.
We zullen ons terecht vragen blijven stellen bij de aanwezigheid van beloftenploegen in de CPL, want het regelmatig doorschuiven en weer terugnemen van spelers naar de eerste ploeg mag dan wel het opzet zijn van die vertegenwoordiging in de Challenger Pro League, het heeft onmiskenbaar een impact op de resultaen van bepaalde wedstrijden. Ondanks deze vaststelling kunnen we er niet omheen dat een aantal beloftenploegen op voetballend vlak een verrijking zijn voor 1B met wat mij betreft dit seizoen Jong Genk als primus, gevolgd door de RSCA Futures. We zouden het bijna vergeten dat er vanavond nog een tweede interessante partij is, nl. die tussen Waregem en Patro Maasmechelen, maar rekenen zal hopelijk weer iets voor volgend seizoen zijn.

Patrick Van Wesemael.