StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een voor- of nadeel?
Beerschot weet sinds zondag dat het volgend seizoen weer mag meedoen met de grote mensen. Na de 1-2 winst aan de kust heeft het zekerheid verworven over promotie en resteert enkel nog de vraag of de kroon op het werk kan worden gezet met een kampioenstitel, dan wel of het een tweede plaats wordt, want ook die is dit seizoen goed voor rechtstreekse promotie. De zwaarste druk zal dus min of meer van de ketel zijn bij de Mannekens, maar is dit nu een voor- of nadeel om aanstaande zondag om 13u30 de Kielse Ratten te mogen bekampen. Veel zal uiteraard ook afhangen van wat er daags voordien gebeurt in Dender-Waregem. Indien Dender een steek zou laten vallen is Beerschot zonder te spelen zaterdagavond reeds kampioen en zal er ongetwijfeld een tweede feestje op een week tijd worden gevierd. Die evolutie lijkt op het eerste zicht interessant om op dat moment Beerschot over de vloer te krijgen, maar er is uiteraard een heel goeie reden waarom we zaterdagavond een keer voor Dender moeten supporteren. Met het oog op de zesde plaats die recht geeft op een play-offticket, zou het immers slecht uitkomen voor SK Beveren indien Waregem met 1 of 3 punten huiswaarts keert. Nogmaals, persoonlijk heb ik het geloof in het veroveren van zo'n play-offticket reeds lang opgeborgen, maar er is mij de voorbije dagen meermaals op het hart gedrukt dat, zolang het kan moeten we er in blijven geloven.

* KSKB niet voorbij rode lantaarn.
KSK Beveren is er niet in geslaagd om thuis afstand te nemen van de rode lantaarn Zeveren Sportief, het werd een 1-1 gelijkspel. Het had beter kunnen aflopen maar ook slechter.
De eerste helft werd aan een gezapig tempo gespeeld en viel er nauwelijks wat te beleven. In het derde kwartier kwam Beveren wel gevaarlijker opzetten maar geelblauw kende pech bij de afwerking. Zo belandde een poging van Dahmany via de onderkant van de lat opnieuw in het veld en werd een doelpunt afgekeurd voor vermeend buitenspel. Ruststand 0-0 dus.
In de tweede helft zowat hetzelfde spelbeeld , veel balbezit voor Beveren maar kansen bij elkaar voetballen bleek toch zo moeilijk. Tot overmaat van ramp kwamen de bezoekers na ruim een uur op voorsprong na een zeldzame tegenstoot. Beveren moest dus achtervolgen maar een kwartier voor tijd maakte doelman Van Goethem een onnodige fout maar de bezoekende doelman plaatste de elfmeter vrij ver naast de paal buiten. Vijf minuten voor tijd kwam Beveren met een gelukje langszij nadat een bezoekende verdediger een Beverse voorzet in eigen doel deed afwijken. Bij die 1-1 stand bleef het dan ook ondanks nog enkele halve kansjes aan Beverse zijde. Met dit punt schiet Beveren niet veel op en blijft het dan ook op de vierde plaats staan. Munkzwalm blijft autoritair aan de leiding en Drongen staat dichtbij rechtstreekse promotie. Voor KSK Beveren zal het wellicht een eindronde worden.
Volgende week staat er opnieuw een Beverse derby op het programma want dan trekt Beveren naar de buren van Svelta Melsele.

GDV & PVW