StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nog even terug naar vorig seizoen.
SK Beveren miste toen nipt de boot naar de Jupiler Pro League omdat RWDM ons met 1 puntje te snel af was. Een gemiste kans zoals nu blijkt, maar al vlug werd hoop gezocht in het feit dat het format voor dit seizoen zeker 2 en in het beste geval 3 stijgers waren voorzien waardoor het al lelijk fout zou moeten lopen om opnieuw naast een ticket voor promotie te grijpen. Keerzijde van de medaille waar iedereen zich wel van bewust was, met Waregem, Oostende en Seraing degradeerden 3 ploegen die meteen ambitie durfden uitspreken om hun verloren plaatsje in 1A zo snel als mogelijk weer in te nemen.
Inmiddels is gebleken dat de inschatting van de Beverse entourage waarbij eventueel 3 stijgers naar eerste klasse min of meer een formaliteit zou zijn, een grove vergissing was, maar blijkbaar zaten we er niet alleen compleet naast om het verloop van de Challenger Pro League dit seizoen naar waarde te schatten. Van de 3 zakkers Waregem, Oostende en Seraing moeten er 2 om uiteenlopende redenen tot op de dag van vandaag nog knokken voor het behoud in 1B en danst het naar tweede klasse normen super getalenteerd Waregem op een dunne koord om een play-off ticket te bemachtigen en neem van mij aan dat ze dat aan de Gaverbeek zullen ervaren als een magere troost.
Daar tegenover staat dan weer dat de 3 ploegen die de stap naar het betaald voetbal hebben gezet (patro Maasmechelen, Club Luik en Francs Borains) nooit de zwakke broertjes zijn geweest waarop sommigen hadden gehoopt. Een pijnlijk rekensommetje : SK Beveren haalde tegen deze promovendi slechts 3 op 18 (er werd enkel thuis tegen Francs Borains gewonnen). Het mag duidelijk zijn waar het o.a. dit seizoen fout is gelopen.

PVW