StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Club Luik brengt Waregem in nauwe schoentjes, het waterkansje van SKB droogt steeds verder op.
Beerschot kampioen, Dender een ticket voor rechtstreekse promotie, Deinze, Patro, Lommel en Club luik een play-offticket en Waregem samen met SK Beveren niet in de top6, dit voor aanvang van het seizoen onwaarschijnlijk scenario, wordt steeds meer werkelijkheid. Vrijdagavond won Club Luik immers, weliswaar moeizaam, met 1-2 bij Club Nxt waardoor het voorlopig over Essevee springt in de rangschikking, maar in de wetenschap dat Waregem deze avond een lastige uitwedstrijd wacht bij Dender dat in geval van winst zo goed als zeker is van rechtstreekse promotie naar 1A, zullen de mannen van Vincent Euvrard echt wel alle zijlen moeten bijzetten om dit doemscenario te vermijden. Op de laatste speeldag ontvangt Luik het altijd te vrezen Jong Genk, terwijl Waregem wat dit seizoen met een rampzalige thuisreputatie werd opgezadeld, het op dreef geraakte Lierse over de vloer krijgt.
Indien Dender de punten in Denderleeuw kan houden en Beveren "zou" winnen van Beerschot, is door het resultaat van Luik gisteren, het waterkansje van onze Leeuwen geslonken tot een druppelkkansje, want in een futuristisch scenario zouden ook Patro Maasmechelen en Deinze nog in het vizier van SKB kunnen komen, maar met als en als komt men er meestal niet.
De Limburgers spelen morgen tegen Oostende dat nog punten kan gebruiken en moeten op de slotspeeldag naar 'T Kiel waar vermoedelijk de alcoholdampen tegen die tijd al opgetrokken zullen zijn. De bonus van 6 punten die Patro op SK Beveren heeft is dus in theorie nog speelbaar, maar onze prestatie tegen de RSCA Futures was nu ook weer niet van aard dat overwinningen tegen Beerschot en in Lommel voordehandliggend zijn. Deinze dat nog niet helemaal is uitgeteld voor rechtstreekse promotie ontvangt deze speeldag Lommel en wordt op de laatste speelronde verwacht in Seraing. Een mens krijgt er een punthoofd van door met al deze mogelijke situaties rekening te houden, maar meestal oogst men wat men heeft gezaaid en in het geval van SKB kunnen we er niet omheen dat het een compleet mislukte oogst is geworden, met als voornaamste oorzaak dat er met slecht zaad werd gewerkt. Maar nog kort even terug naar gisteren en de gewonnen match van Club Luik. Dat leverde in Roeselare een degelijke eerste helft af, maar een zwakke tweede. En toch moet ik toegeven te kunnen genieten van het aanstekelijk enthousiasme van de Luikenaars. Hun voetbal is amper academisch geïnspireerd, maar de passie waarmee deze gasten op zoek gaan naar succes, daar past grote waardering bij met als boegbeeld de zoon van gewezen bondscoach Marc Wilmots.

PVW.