StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN DE FREETHIELVRIENDEN.


* Nummer 10 is binnen.
De keuken van de Freethielvrienden Bornem is ondertussen rijkelijk gespijsd met straffe prestaties van onze penningmeester Danny Michiels, noem hem gerust mister marathon. Op zondag 5 april werkte Danny in het prachtige Milaan zijn tiende marathon succesvol af.
De voorbereiding verliep nochtans allesbehalve vlekkeloos, want vaak slechte weersomstandigheden, ziekte en bijbehorende medicatie, vormen een belemmering om een persoonlijke besttijd na te jagen, maar een marathon lopen is zoveel meer dan een goeie tijd neerzetten. "gestart zonder tijdsdoel en proberen zo lang als mogelijk te genieten", met die intentie startte Danny naar eigen zeggen aan zijn tiende editie van de marathon waarvan start en aankomst plaatsvonden op het schitterende Plazza Del Duomo in het centrum van de stad.
Bij de start om 8u30 was het zonnig maar nog frisjes. De temperatuur liep snel op en het was toch wel warm tijdens deze iets meer dan 42 kilometer lange looptocht.
Het parcour brengt de lopers langsheen de vele bezienswaardigheden die Milaan rijk is, alsook het KSK Beveren niet onbekende San Siro.
Een persoonlijk record zat er omwille van de geciteerde omstandigheden tijdens de voorbereiding niet in, maar de beleving omschrijft Danny als : "genoten van elke meter, de mooie stad, de waanzinnige sfeer, beloond met support van mijn liefste en de legendarische finish". Tranen, blijdschap, geluk, ontlading en dankbaarheid, het flitste allemaal op een paar seconden tijd door Dannny's hoofd bij het overschrijden van de eindmeet, want een marathon mogen/kunnen lopen is een voorrecht.
Ondanks de vele opofferingen en het zelfs bij getrainde lopers regelmatig op de tanden moeten bijten, zowel tijdens de voorbereiding als de marathon zelf, blijft het een magische ervaring die verslavend werkt en daarom kijkt Danny nu reeds uit naar een opvolger.
Grazie Danny voor deze info en het delen van uw zoveelste onvergetelijke ervaring.
Het lijkt wel alsof de jaren geen vat krijgen op de sportieve ambities van Danny en daar kunnen we alleen maar respect voor opbrengen.
Namens alle Freethielvrienden, een dikke proficiat Danny en uiteraard ook aan Betty, want de vrouw achter de sportman, haar inbreng kan nooit overschat worden!

Patrick Van Wesemael

1
2
3
4
5
6
7
8