StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* RIP Abdoulaye.
Dinsdag (16 april) vernamen we het bijzonder trieste nieuws over het overlijden van Abdoulaye Diawara Diabis. In onze fichebak van oud-spelers vinden jullie een fiche van Abdoulaye.
Het overlijden van Diabis komt als een donderslag bij heldere hemel, want de 43-jarige Ivoriaan volgde momenteel een trainerscursus in zijn thuisland en zakte maandag op training in mekaar met fatale afloop als gevolg.
Diabis streek in 2004 neer op de Freethiel met o.a. Ouatara en zou er uiteindelijk 4 seizoenen verblijven. Abdoulaye was een uitstekende centraal verdediger die de leemte van Igor Lolo moest opvullen en dat met verve deed. Reeds in zijn eerste seizoen sloeg echter het noodlot toe, want in oktober liep hij een zware blessure op (kuitbeenbreuk) tijdens de competitiewedstrijd op het veld van Brussels. Daardoor moest hij een kruis maken over het vervolg van dat eerste seizoen. De daaropvolgende 3 seizoenen waren geen onverdeeld succes en we konden ons niet van de indruk ontdoen dat Abdoulaye na die zware blessure, nooit meer de oude is geworden.
Namens KSK en SK Beveren, maar in het bijzonder supportersclub Frrethielvrienden Bornem, houden we er aan familie en vrienden van Abdoulaye ontzettend veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van dit pijnlijk en veel te vroeg verlies. Bedankt Abdoulaye om 4 jaar van je veel te korte leven deel uit te maken van onze geliefde club. Rust in vrede.

* De beste oplossing.
Eveneens dinsdag vernamen we de stopzetting van de samenwerking met sportief directeur Tom Van Den Abeele. Tom kreeg al een hele tijd de wind van voren en een verdere samenwerking met Van Den Abeele was, mede door enkele protestacties van de supporters, onhoudbaar geworden en zou ook nefast zijn met het oog op een aantal cruciale beslissingen die er de komende weken moeten worden genomen.
Een officiële verklaring voor dit ontslag met onmiddellijke ingang wordt uiteraard niet gegeven, maar het is evenmin lang zoeken. Alhoewel Tom genoodzaakt was te werken met het budget dat hem ter beschikking werd gesteld, waren de inkomende transfers op enkele aanwinsten na, een complete ramp, vooral in aanvallend opzicht (Salech, Cukur, Kyeremateng). Gelukkig kon Goduine Koyalipou zich na een gebruikelijke aanpassingsperiode doorzetten of we mogen er niet aan denken hoe dit seizoen was afgelopen. Vaak werd de vergelijking gemaakt met ploegen als Club Luik, Dender en zelfs kampioen Beerschot die in het beste geval met een budget werken dat zeer waarschijnlijk niet groter is dan dat van SK Beveren, maar betere resultaten lieten optekenen. Zo heb ik het nooit goed begrepen dat Tom die vorig seizoen bij Virton aan de slag was, weinig heeft ondernomen om Anne (speler die thans regelmatig als spits het mooie weer maakt bij Deinze) te overtuigen om naar Beveren te komen en dit onder het motto "geen gemakkelijk karakter".
Het hoeft dus niet te verwonderen dat voor de slechte resultaten van SK Beveren dit seizoen grotendeels wordt verwezen naar Van Den Abeele, maar ook zij die Tom hebben aangesteld doen er goed aan eens in de spiegel te kijken. Tot slot : ook al waren onze 2 recentste wedstrijden tegen de Futures en Beerschot geen referentiematchen, de verbetenheid waarmee onze Leeuwen voor elke morzel grond knokten in die wedstrijden, was in niets te vergelijken met de slappe koffie die werd geschonken in Francs Borains en tegen Club Luik om maar enkele partijen te benoemen en daarom mag ook Wim De Decker niet ontsnappen aan een vingerwijzing.

* Een derby winnen en dat in de toegevoegde tijd, da's lekker!
Deels door een technisch probleempje met de laptop van Geert De Vreese en deels door de actualiteit, kunnen we pas vandaag het verslagje van KSKB online zetten.
KSK Beveren heeft afgelopen weekend nog eens kunnen aanknopen met een overwinning.
Geelblauw won uit bij de buren van Melsele met 1-2.
Halfweg de eerste helft kwam Beveren op voorsprong via Schelfhout maar pal voor de rust kwam de thuisploeg alsnog langszij dankzij een toch wel vrij licht toegekende elfmeter.
Ruststand 1-1 dus.
Dat leek ook de eindstand te gaan worden, mede omdat Melsele in het slotkwartier enkele doelrijpe kansen niet wist te benutten. Het was tenslotte Sinnaeve die Beveren de driepunter bezorgde in de toegevoegde tijd. Door het verrassende verlies van Haasdonk uit bij Lembeke komt Beveren terug op de derde plaats te staan en dit op vijf punten van Drongen, dat nog steeds op de rechtstreekse promotieplaats staat want kampioen Munkzwalm weigert dus te promoveren. Volgende week komt Drongen naar de Freethiel en kan KSK Beveren mits winst nog kans maken op die rechtstreekse promotie.
Drongen heeft dus aan een gelijkspel genoeg om zijn plaats in het nationale voetbal opnieuw in te nemen want daarna volgt reeds de slotspeeldag.
Nog even melden dat Haasdonk zondagavond zijn trainer bedankte voor bewezen diensten en wellicht hoopt om alsnog zo de promotie te bewerkstelligen.

GDV & PVW