StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HEEL WAT PLOEGEN HEBBEN HET WOORD "BINGO" IN DE MOND, MAAR SKB ZIT NOG MET VEEL BALLETJES.

Traditioneel worden op de laatste speeldag alle wedstrijden op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip afgewerkt. Het wordt dus druk en er moeten op deze 30ste speelronde nog wel wat beslissingen vallen in de Challenger Pro League, maar in deze voorbeschouwing gaan we ons hoofdzakelijk beperken tot de belangen van SK Beveren, maar noodgedwongen zullen we toch af en toe met meer dan gewone interesse even over het muurtje moeten meekijken wat er gebeurt op 'T Kiel, in Luik en een beetje in Waregem. Vooraf deze vaststelling : kampioen Beerschot promoveert zeker, voor het tweede rechtstreekse promotie komen in theorie nog een vijftal ploegen in aanmerking, maar in werkelijkheid zullen het er zeer waarschijnlijk 2 zijn (Dender en Deinze).
Wie afvalt, hetzij Dender, hetzij Deinze, is sowieso zeker van een play-offticket, net zoals onze tegenstander Lommel al verzekerd is van zo'n ticket, maar als de resultaten allemaal meezitten kan Lomle zelfs nog rechtstreeks promoveren.
Waregem, Patro, Luik en Beveren strijden voor vierde en laatste play-offticket waarvan Waregem de beste papieren heeft, Beveren de minst goeie.
Maar vooraleer elders te gaan piepen, is het van het grootste belang om eerst zelf de puntjes op de i te zetten en dat wordt een lastige. SKB trekt voor zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie naar de Gestelsedijk in Lommel en zoals daarjuist geschetst komen de Noord-Limburgers in theorie nog in aanmerking voor directe promotie naar de JPL. Het moet in dat geval rekenen op uitschuivers van Dender in de Borinage en van Deinze in Seraing. Het lijkt op het eerste zicht onwaarschijnlijk, maar de CPL had dit seizoen zoveel verrassingen in petto dat we niks meer mogen uitsluiten.
SK Lommel mag tot de best voetballende ploegen in 1B worden gerekend, maar het merendeel van de spelers is technisch bovengemiddeld geschoold, wil het vaak te mooi doen en dat werd al enkele keren cash betaald met puntenverlies. Het vertrekt vanavond als favoriet aan de match tegen SK Beveren, want rechtstreekse promotie is niet te versmaden, maar uitgerekend dit argument kan ook voor stress zorgen en een elftal onkenbaar maken.
Zoals Lommel moet duimen dat een aantal resultaten in andere wedstrijden in hun voordeel uitdraaien, zo is dat eveneens het geval voor SK Beveren. Zelfs mits winst in Lommel wat heel knap zou zijn, hangen onze Leeuwen af van wat er op andere velden gebeurt. De scenarios zijn hier en elders al voldoende uitgetekend : Jong Genk moet minstens een puntje over houden aan zijn bezoek bij Club Luik en Beerschot geeft zijn kampioenstitel liefst flink wat glans tegen Patro met een klinkende overwinning (maar 1-0 is trouwens ook genoeg). Verlies van Waregem thuis tegen Lierse kan ook helpen, maar in dat geval zou SKB met een monsteroverwinning moeten terugkeren uit Limburg en dat lijkt ons iets te veel van het goede gevraagd.
Het zou wel een ferme opsteker zijn voor het duo Le Postolec-Hellemons indien het dit vervloekt seizoen met een 7 op 9 of wie weet een 9 op 9 kan afsluiten.
Indien SK Beveren vanavond naast een play-offticket grijpt, zullen we dat niet in Lommel hebben verloren. Het vergeten ingrijpen op een trein die al een tijdje op een doodlopend spoor reed, ligt hiervan aan de basis en dat kunnen we een sympathiek gebaar vinden naar coach en sportief directeur toe, voor de club SK Beveren was het een zoveelste gemiste kans.
Bij al dit puzzelwerk en helaas ook realistische benadering van de feiten, zouden we bijna iets positiefs vergeten. Goduine Koyalipou heeft de beste papieren om topschutter te worden van de CPL en na een moeizame entree van Goduine zelf in een ploeg die al te vaak vierkant draaide, zou dat een heel knappe prestatie zijn. Met zijn 16 goals doet hij er 3 beter dan Jelle Vossen van Waregem en telt hij er 4 meer dan Bruny Nsimba van Dender. We duimen dat Goduine in de sporen van Maderner en Barry mag treden!

Patrick Van Wesemael.