StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg TOP6 ONDERGAAT GEEN WIJZIGINGEN MEER OP DE LAATSTE SPEELDAG.

De dertigste en laatste speeldag van de CPL is een maat voor niets geworden. Van de top8 verloren enkel Beerschot en SK Beveren, maar de Mannekens hadden hun schaapjes al een week eerder op het droge. Voor Club Luik en patro Maasmechelen was het tot het laatste moment billen knijpen, want tot de 83ste minuut leek niet Patro, maar Club Luik het laatste play-offticket te pakken, maar 7 minuten voor tijd kwam de verlossing voor de Limburgers met de 0-1 op 'T Kiel.

Ondanks het feit dat winst van SK Beveren geen zoden aan de dijk had gebracht, waren onze Leeuwen op geen enkel moment op de afspraak. Reeds na 4 minuten puurde Lommel zijn enige kans uit de eerste helft en die was in de kluts goed voor de 1-0. SKB deed zo mogelijk nog slechter, want het slaagde er in 45 minuten niet in een deftige kans die naam waardig bijeen te voetballen.

De tweede helft van SK Beveren was, ondanks 3 wissels tijdens de rust, een copy van de eerste. Geel-Blauw kon iets voor het uur met een knappe individuele inspanning van Anthony Limbombe voor een minuutje langszij komen, maar de vreugde duurde niet langer dan 60 seconden. Ook na de 2-1 en wellicht omdat het resultaat van Club Luik tegen Jong Genk werd ingefluisterd, slaagden onze Leeuwen er nooit meer in een vuist te maken. Het was daarentegen Lommel dat verder kon uitlopen naar 3-1 en nog dicht bij een vernederende 4-1 was.

We zijn vandaag 20 april en ondanks alle goeie voornemens die er bij het begin van het seizoen werden gemaakt in de bestuurskamer, zit dat seizoen er nu reeds op. Sommigen zullen het jammer vinden, maar persoonlijk heb ik er weinig moeite mee dat de lijdensweg van SK Beveren vandaag ten einde loopt. Hadden we een beetje niveau gehaald de voorbije maanden was een play-offticket zonder twijfel een feit geweest, want globaal genomen was dit misschien wel een omwille van de spanning boeiend seizoen, maar hoogstaand was het zeker niet. Beerschot is de verdiende kampioen, maar één zonder glans en dat geldt ook voor de tweede promovendus Dender. Het zal de supporters van beide clubs echter worst wezen, want deze gelukzalige ervaring voor spelers, technische staf en supporters nemen ze hun niet af, ongeacht de sprong in het duister die hun volgend seizoen te wachten staat. Na Beerschot ook een dikke proficiat voor Timmy Simons en zijn mannen die bewijzen dat een ploeg niet van talent hoeft over te lopen om een prijs te pakken. Als men bereid is de mouwen op te stropen en een homogene groep te vormen, is er veel mogelijk.

Laat ons hopen dat SK Beveren lessen zal trekken uit dit somber seizoen en de juiste mensen vanaf vandaag aan hun échte huiswerk voor volgend seizoen zullen beginnen, want het vorige was maar een kladwerk dat werd ingestuurd. Voor onze website worden het lange weken tot de start van het nieuwe seizoen, maar door het prachtige verleden van deze mooie club raakt de inspiratie nooit opgedroogd. Na 2 schitterende seizoenen mag een derde mislukt de pret niet drukken. Tijd om te bezinnen en daarna met volle moed te herbeginnen, het webteam is er klaar voor!

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten VAn Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren. Bedankt Maarten voor je wekelijkse vlot leesbare verslagjes op de website en hopelijk kunnen we ook voor volgend seizoen op uw bijdragen rekenen.

Patrick Van Wesemael.

NEDERLAAG OP SLOTSPEELDAG

SKB IS ER VANAVOND NIET IN GESLAAGD OM EEN IN EXTREMIS EEN TICKET VOOR DE PLAY-OFFS TE BEMACHTIGEN. LOMMEL TROK AAN HET LANGSTE EIND, HET WERD 3-1. VOOR DE THUISPLOEG SCOORDE VANCSA TWEE KEER, LIMBOMBE LUKTE DE BEVERSE TREFFER.

De wedstrijd kon vanavond niet slechter beginnen. Na amper vier minuten voetballen stond het al 1-0. Filipovic devieerde een voorzet tegen de paal, de inlopende Vancsa verzuimde niet om af te werken. SKB meteen op achtervolgen aangewezen.

Lommel zat in de spreekwoordelijke zetel en gaf de bal aan geel-blauw. Toch was het lang wachten op een eerste Beverse kans. In de achttiende minuut bediende Limbombe een goed infiltrerende Servais.
Lommelverdediger Wouters verhinderde met een prima tackle een uithaal van de jonge Belg.
Nadien kregen de toeschouwers in het Soevereinstadion een kansarme eerste helft te zien. Doelpunten vielen er logischerwijs niet meer.
Ruststand: 1-0.

Het trainersduo Hellemons-Le Postollec greep in bij de rust. Bateau, Dassy en Hazard kwamen in het veld, Ismaheel, Filipovic en Luiz bleven in de kleedkamer.
De eerste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg. Talvitie viseerde de eerste paal, Reus duwde in hoekschop. Enkele minuten later kwam de partij vrij onverwachts in een stroomversnelling terecht. Limbombe bracht de stand vanuit het niets plots opnieuw in evenwicht. Met een staalharde knal verschalkte hij De Busser: 1-1.
Helaas was het Beverse feest maar van korte duur, want Vancsa werd amper een minuut later in het straatje gestuurd. Bateau probeerde de uithaal van de Hongaar nog onschadelijk te maken, maar de bal week af op zijn been en eindigde zo in de netten: 2-1.
Net als in de eerste helft viel de partij nadien opnieuw stil. Met nog een klein kwartier te gaan, mocht de thuisaanhang plots dan toch nog een derde keer juichen. Sales duwde een prima vrije trap van Granell voorbij Reus in doel: 3-1.
In het slotkwartier ging Lommel nog op zoek naar een vierde doelpunt, maar dat viel niet meer. Eindstand: 3-1.

Opstelling:
Reus, Mertens, Luiz (46' Dassy), Koyalipou, Servais (79' Coopman), Ismaheel (46' Hazard), Limbombe, Wuytens, Filipovic (46' Bateau), Vitanov (71' Geusens), Goncalves

Scoreverloop: 4' 1-0 Vancsa
56' 1-1 Limbombe
57' 2-1 Vancsa
76' 3-1 Sales

MAARTEN VAN MIEGHEM