StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Prestigeduel gewonnen door Club nxt.
Op één na werden alle wedstrijden van de laatste speeldag in de CPL vrijdagavond afgewerkt. Wellicht omdat de wedstrijd tussen de RSCA Futures en Club Nxt geen invloed meer kon hebben op de rangschikking, werd deze zaterdag gespeeld en het was Blauw-Zwart dat dit prestigeduel met 1-2 in het Koning Boudewijnstadion op zijn mocht naam schrijven. Als het gaat over de punten en daar is het hem in het voetbal om te doen, komt Club Nxt ook als beste van de 4 beloftenploegen uit de bus en da's mooi. Ik heb dit seizoen meerdere wedstrijden van de beloftenteams gevolgd en als er een schoonheidsprijs was te verdienen, zou het wat mij betreft gaan tussen de Futures en Jong Genk. Dat was bij momenten genieten, maar het blijft moeilijk om te accepteren dat die beloften met de regelmaat van de klok, ook al omdat zij talentjes in overvloed hebben en deze over het hele land kunnen uitkiezen vanwege een gebrek aan concurrentie, voortdurend jonge gasten doorschuiven (dat is natuurlijk het opzet van hun deelname) waardoor de ene speelt tegen een compleet elftal, de andere tegen een vertimmerd elftal. Sowieso lopen er bij een vertimmerd beloftenelftal grotere talenten rond dan bij een nietbeloftenploeg, maar ontbreekt het in dit voorbeeld aan automatismen. Alhoewel, een spelertje bij wie de klasse er afdruipt, zal zich gemakkelijker aanpassen dan een karakterspeler van dezelfde leeftijd. Tot slot nog een bedenking bij de eindstand van de reguliere competitie in de CPL : het verschil tussen de nr1 Beerschot en de nr8 SK Beveren bedraagt slechts 11 punten, met de nr7 Club Luik zelfs maar 7 punten en dat is toch ontzettend weinig. Uiteraard deden de laatste 2 matchen voor Beerschot er niet meer toe, maar het is wat mij betreft een sportieve smet op de titel van de Mannekens dat zij hun 2 laatste wedstrijden waaronder een thuismatch voor een vol huis, verliezen. Het bewijs dat Beerschot snakte naar het einde en het vat af was, want niet vergeten dat zij de 2 wedstrijden daarvoor 4 punten in geschenkverpakking hebben gekregen omwille van scheidsrechterlijke beslissingen (thuis tegen Jong Genk door een onterecht afgekeurde Limburgse goal in de blessuretijd en een vergelijkbare situatie in Oostende). Laat er geen twijfel over bestaan, voor mij is Beerschot de verdiende kampioen omdat het de meest regelmatige ploeg was, niet de kwalitatief beste.
Nog opvallend, sinds Seraing SK Beveren een draai om de oren verkocht waar we nog altijd niet van bekomen zijn, is het van de hemel in de hel beland. Via de barragematchen tegen onze Leeuwen promoveerde het naar de Jupiler Pro League om vervolgens 2 degradaties achter de kiezen te krijgen. Promoveren, het zorgt voor adrenaline bij de entourage (zie Dender), maar als men er niet klaar voor is en onvoldoende gewapend, kan het ook een vergiftigd cadeau zijn.
Om te eindigen ook deze vergelijking meegeven van een reeks lager : Lokeren-Temse stond op een gegeven moment een punt of 8/9 voor op La Louvière en met nog een match of 3 te gaan zijn dat er ondertussen 13 in het voordeel van de Walen geworden. Pittig detail : Lokeren-Temse heeft er op zijn beurt 18 meer dan de nr3 van het klassement, dat moeten er dus 41 zijn op kampioen La Louvière.
Dit is geen gezonde evolutie voor het voetbal en daar wordt ook geen van deze ploegen beter van.
Op naar de 2 wedstrijden van het jaar in het Waasland!!!

PVW.