StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het heeft geen zin, maar het blijft gevoelig.
Spelers die een club verlaten, het is bij manier van spreken dagelijkse kost en bij SK Beveren hebben ze daar zelfs geen mercato voor nodig (zie het vertrek als dieven in de nacht van Salech en Cukur). Het is inerent aan het voetbalwereldje en vaak noodzakelijk voor een club om te overleven op voorwaarde uiteraard dat het tot een goeie deal komt. En toch blijft het positief gevoelig liggen wanneer een oud-speler zich elders in gunstige zin laat opmerken. Als ik vaststel dat Daam Foulon zich bij KV Mechelen aan het ontwikkelen is tot een sterkhouder, kan ik niet ontkennen dat dit mij het gevoel geeft, "dat hadden we toch weer goed gezien". Zo ook wanneer ik zondag hoorde dat Daan Heymans voor het enige doelpunt tekende in Charleroi-Eupen, overviel mij hetzelfde gevoel als hierboven omschreven met Daam Foulon. Meer zelfs, ik herinner mij een van de klassieke oefenmatchkes op Svelta Melsele tijdens de voorbereiding van een paar jaar geleden. Op de tribune achter mij zaten een drietal supporters die Daan Heymans met de grond gelijk maakten en hem bestempelde als de miskoop van de laatste jaren. Daan was nog geen 20 toen hij een jaar eerder op de Freethiel arriveerde en de omschakeling/verwachtingen van een betere speler in tweede klasse bij Westerlo naar eerste klasse verliep vrij moeizaam, maar als supporter een speler zo snel de grond inboren, daar blijf ik moeite mee hebben om het te aanhoren. Heymans is geen wereldvoetballer geworden, maar het niveau van het huidige SK Beveren, dat is hij al een tijdje overstegen. Het is soms natuurlijk een beetje dubbel, want voor een supporter zou een nieuwkomer liefst onmiddellijk moeten renderen, want meer dan ooit zijn voetballers passanten geworden, maar het zijn uitzonderingen die vanaf het begn de verwachtingen inlossen.

* Pijnlijk weekend voor het Beverse voetbal.
Sinterklaas vergat op de laatste speeldag van de Challenger Pro League op de Freethiel te passeren, maar hij vond evenmin de weg naar de Lindenlaan om er iets moois achter te laten voor KSK Beveren in de topper tegen Drongen. Geert De Vreese zag veel doelpunten, maar helaas aan de verkeerde kant.

Een fel gehandicapt KSK Beveren is er niet in geslaagd om de laatste kans op rechtstreekse promotie te grijpen. Geelblauw verloor zondagnamiddag thuis met zware 1-5 cijfers van Drongen dat daarmee zeker is van promotie naar de derde nationale. Bij Drongen stond Kevin Frans in doel, de zoon van Franky die in 1997 kampioen werd met KSK Beveren in de tweede afdeling. Franky was trouwens aanwezig op de wedstrijd.
De bezoekers waren in de eerste helft slechts eenmaal echt gevaarlijk maar het was wel raak , 0-1 na tien minuten.
De rest van de eerste helft domineerde Beveren, maar ondanks enkele doelkansen kwam de verdiende gelijkmaker er niet.
Kort na de pauze glipten de bezoekers opnieuw door de Beverse buitenspelval en het was weer raak : 0-2. Beveren stond nu voor een vrijwel onmogelijke taak en Drongen wist zelfs nog driemaal te scoren. De Beverse eerredder kwam op naam van Jim Van Osselaer. Een verdiende zege voor Drongen, weliswaar met overdreven cijfers.
Beveren moet nu de derde plaats laten aan Haasdonk en moet voor de laatste competitiespeeldag naar Doorslaar. Daarna volgt wellicht de eindronde.

GDV & PVW