StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gaan ze ons dat nog aandoen?
Een zoveelste klucht met in een glansrol de KBVB, dreigt! Komend weekend starten de play-offwedstrijden in 1B die mogelijks een derde stijger naar de Jupiler Pro League kan opleveren. Nog voor de eerste balomwentelingen zijn gebeurd in deze play-offwedstrijden, dagen reeds de eerste problemen op en niet de minste. Patro Eisden speelt komende zaterdag om 16 uur tegen Deinze, de terugwedstrijd is voorzien voor woensdag 1 mei. Patro diende echter een beschamend slecht licentiedossier in dat door de Licentiecommissie kansloos werd afgewezen voor zowel 1A als 1B.
Eigenlijk een lachertje wat Patro indiende bij de betreffende instantie, maar van wakker liggen deden hebben ze niet gedaan, "een administratief foutje", klonk het heel onschuldig en dat zou snel worden rechtgezet. Bij Club Luik roken ze hun kans en tekende beroep aan omdat Patro zonder licentie zaterdag aan de play-offmatch tegen Deinze zou beginnen, want in geval Patro finaal naast een licentie pakt, komt Club Luik in theorie als nr7 van het eindklassement in aanmerking om de plaats van de Limburgers in te nemen. Probleem nr2 : Luik ontving wel een licentie voor 1B, maar niet voor 1A, maar was achter de schermen druk bezig om dat euvel te verhelpen door te overwegen in geval van promotie zijn thuiswedstrijden in het stadion van STVV af te werken, maar het bondsreglement stelt dat om van die mogelijkheid gebruik te maken, de afstand tussen beide stadions niet groter mag zijn dan 30 kilometer en laat die nu uitgerekend 31.750 meter zijn. Daarom ziet Luik af van een verdere beroepsprocedure waardoor wat mij betreft in dit geval en er van uitgaande dat Patro blijvend op een "nee" stuit voor het bekomen van een licentie, SK Beveren als nr8 van het eindklassement zijn kandidatuur mag stellen om de plaats van Patro in te nemen. We veronderstellen dat het daarvoor, net als Luik, beroep zal moeten aantekenen en gezien het recente verleden van de club zou dat wel eens moeilijk kunnen liggen. Laat het duidelijk zijn, sportief verdient SK Beveren absoluut niet om die onterechte gunst op te strijken, maar als mijn waarschijnlijk te simpele en juridisch te weinig onderbouwde theorie klopt, lijkt dit geen onlogische redenering. Daarenboven, als de KBVB zijn eigen Licentiecommissie respecteert, hoeft niet SK Beveren beroep aan te tekenen wanneer de KBVB van mening is dat Patro geen recht heeft op een licentie. De voetbalbond zou dan zelf initiatief moeten nemen, want met beroep aantekenen maakt men zich niet populair en we liggen daar in Brussel waarschijnlijk sowieso niet in de bovenste schuif.
Nogmaals, ik zit in geen geval te wachten op nog een onverwachts verlengstuk aan dit kwakkelseizoen, maar ben toch eens benieuwd hoe dit verhaal zal aflopen, want het moet snel gaan en gezien de gemiddelde leeftijd van de mensen die daarover moeten beslissen, hebben we daar onze twijfels over.

PVW