StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De top-40 van de grootste scores van SK Beveren in de hoogste afdeling.
Wat blijven die wedstrijdverslagen van vele jaren geleden nog steeds als fantastische muziek in de oren klinken. Maar niet alleen de verslagen natuurlijk, want het zijn de spelers die het verhaal schrijven. Vandaag keert Geert terug naar een wedstrijd uit het seizoen 1987-1988 en wat doet het deugd namen als Lemoine, Eddy Maes en Franz-Jozef Schmedding nog eens te lezen. Meer weten ? Klik hier.

* Twijfelgevallen zitten in bevestigingsfase.
In het begin van het seizoen was het een hot item. Wasland-Beveren was heel actief op de transfermarkt. Weliswaar wat laat begonnen en voor de buitenwacht nogal ongestructureerd overkomend, want soms bleef het dagenlang stil en dan weer kwamen ze met bosjes uit de hemel gevallen. Maar er zat wel een rode draad doorheen het transferbeleid van de club, want over de kwaliteit van de gehaalde spelers was weinig discussie (althans van diegene die hier al een club hadden en de JPL kenden). Twijfels waren er vooral in de fitheid van de betrokken voetballers aangezien de meesten een behoorlijke inactiviteit achter de rug hadden en bij hun club van herkomst heel weinig of niet speelden. Gershon, Cale, Trickovski, Henkens, Maric, Godemèche, Gabriel, Oumarou en Veselinovic, het is bijna een volledig elftal waarvan momenteel alleen Nicolas, Reuben en Milos geen basisplaats hebben. Het merendeel echter is er inmiddels in geslaagd het vertrouwen van Bob Peeters te winnen, daardoor veel speelminuten te krijgen en dat doet blijkbaar wat met een mens. Gershon is na zijn lange revalidatie opnieuw een topper en Cale laat de voorbije weken eindelijk zien dat hij een Kroatisch international is geweest en misschien wel terug kan worden. Henkens staat er na een goed begin en een dip terug en wordt met zijn goals en assists steeds bepalender. Trickovski was sowieso de technisch meest vaardige van allemaal, maar manifesteert zich met de week nadrukkelijker met als kroon op het werk zijn wereldgoal tegen Zulte-Waregem afgelopen weekend. Een fitte Oumarou kan veel verdedigingen schrik aanjagen en pijn doen en zijn spitsbroeder Veselinovic is niet meteen sneller geworden, maar een geweldig wapen in de lucht, verschrikkelijk hard werkend en daardoor een gesel voor elke defensie in de huidige vorm. Kortom, het lijkt wel een ander elftal dat tussen de lijnen staat, maar het gaat nog steeds om dezelfde spelers. Tijd misschien ook voor heel wat mensen die het transferbeleid van de club (deels terecht) fel hebben bekritiseerd, de scherpe hoeken van hun mening wat af te ronden.

Positieve kritiek is voor beleidsmakers de beste manier om tot bepaalde inzichten te komen, maar laten we daarbij vooral rekening houden met een aantal belangrijke factoren waarop men als supporter op enige afstand niet altijd voldoende zicht hebben. Oordelen is een recht, maar ik zou als slotsom willen vragen soms iets minder snel te veroordelen zodat er achteraf minder scherven geruimd moeten worden. Op naar een hopelijk fantastisch weekend waarin het bijgestelde beoogde doel (behoud en play-off II) worden gerealiseerd en wat zou het mooi zijn als dat mocht lukken bij de Lokerse buren.

PVW.