StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De top-40 van de grootste scores van SK Beveren in de hoogste afdeling
We laten het eerste hoofdstuk van 10 wedstrijden in deze reeks achter ons en snijden nummer 30 aan. Daarvoor keren we terug naar februari 1986 en een fors gewonnen wedstrijd op verplaatsing. Het woord is aan Geert De Vreese : Nr.30

* Deugddoende reactie na zekerheid over behoud.
Het was zondagavond groot feest op de Freethiel. Heel wat supporters en oud-spelers vonden de weg naar een zonnige en sfeerrijke Freethiel als in zijn oude dagen. Stiekem aanwezig was o.a. onze gewezen peter Kristof Snelders met wie ik hoop de rubriek "de blik van de verdedigers schrik" te kunnen verder zetten binnenkort.
Niet lijflijk aanwezig, maar wel met zijn hart en gedachten van de partij was Bart Selleslags van wie ik maandag een tof mailtje ontving waarvan ik jullie de korte inhoud niet wil besparen.

Patrick en alle leden van de supportersclub,
Proficiat met de plaatsing voor play-off 2 dit seizoen en de zekerheid op eerste klasse voetbal volgend seizoen!
Het is iedere WB supporter en clublid van harte gegund dat er opnieuw voor de derde keer op rij eerste klasse voetbal zal te zien zijn op de Freethiel.
Op deze manier kan de club verder bouwen aan een definitieve verankering (voor jaren) op het hoogste niveau van het Belgisch voetbal.
Met de steun van zijn supporters, waaronder ook steeds de alom tegenwoordige supportersclub Geel-Blauw Den Belly's, kon het voetbal in Beveren feestvieren gisterenavond. mission






Met sportieve groeten,
Bart S.

* Beknopt weekendoverzicht lagere reeksen.
YB SKB vecht als een bezetene voor het behoud in derde provinciale Oost-Vlaanderen, maar het wordt een zware strijd. Na 1-2 thuisverlies tegen Bazel zijn de jongens van Stefan Van Rumst alleen laatste met 17 punten, maar met 2 punten meer zou het 2 plaatsen stijgen en zeker zijn van behoud. Uitzichtloos is hun positie allerminst, maar er moet nu dringend een driepunter volgen om het vertrouwen en hun klassement wat op te krikken.

Een reeks hoger ging Robby Buyens met Destelbergen met 0-1 onderuit tegen Azalea en dat was een onnodige nederlaag die Destelbergen opnieuw aan het twijfelen kan brengen.

In de hoogste Oost-Vlaamse provinciale reeks deelde Appelterre met de gebroeders Sonck een flinke pandoering uit aan Laarne-Kalken (2-5). Het lijkt alsof Jose Mourinho trainer is van Appelterre, maar dat klopt niet, want Patrick Asselman zwaait er de sportieve scepter.

Ik weet niet of Kristof Snelders zaterdag al met zijn gedachten bij WB-Standard zat, maar Antonia Zoersel werd in eigen vesting verpletterd door Herentals (1-4). Mariekerke trok knap aan het langste eind in Schriek met 1-2 en bekleedt een verdienstelijke zesde plaats in de rangschikking.

Beerschot kwam in Arendonk niet verder dan 1-1 en kan mits winst thuis volgend weekend al de champagne ontkurken.

In derde nationale B was er jammer verlies voor Berchem en Dirk Geeraerd. Gewezen eersteklasser La Louvière kwam op het Rooi met 1-2 winnen. Berchem is nog lang niet veilig, maar dat gevoel telt voor zowat de helft van de ploegen in die reeks.

In de A-reeks was er de Scheldederby tussen Temse en Bornem. Beide ploegen hielden met 2-2 mekaar in evenwicht waardoor Bornem zo goed als gered is en Temse best nog enkele puntjes sprokkelt. De topper tussen Londerzeel en het Rc mechelen van Thierry pister eindigde onbeslist op een brilscore. Racing blijft aan de leiding en omdat de nummers 2 en 3 (Oudenaarde en Londerzeel) te kennen hebben gegeven geen interesse te hebben in promotie zal de rangschikking aan de top niet meer wijzigen. PVW