StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
De speler die vandaag aan bod komt zal bij de meeste lezers/supporters niet meteen een belletje doen rinkelen, maar het verhaal over hoe hij in Beveren belandde is meer dan de moeite waard. Meer weten ? Klik hier.

* Beknopt weekendoverzicht lagere reeksen.
YB Beveren leed een gevoelige 2-5 thuisnederlaag tegen SK Gerda, maar omdat de voorlaatste Beervelde met 6-5 onderuit ging in Wachtebeke, blijft de kloof 2 punten. Ook de beoogde veertiende plaats blijft met 3 punten minder nog haalbaar. Een reeks hoger deed Destelbergen een schitterende zaak na een zoveelste spektakelmatch. Ditmaal werd met 4-3 gewonnen van St.-Denijs zodat Robby Buyens in zijn opzet zal slagen om FCD in derde provinciale te houden.

In Appelterre zijn de reddingsappelen zeker gaar, want de Sonck-brothers speelden 0-0 gelijk in Ninove.

In de provincie Antwerpen gingen de gebroeders Snelders er van uit dat er kaartspelen op het programma stond, maar tot hun stomme verbazing moest er gevoetbald worden. Resultaat : Kaart won met 3-0 van Antonia Zoersel. Mariekerke moest thuis met 1-2 de eer laten aan Arendonk en de Kielse Ratten hebben hun feestweek slecht verwerkt, want er werd met 2-1 verloren tegen Berg-en-Dal.

In derde nationale B deed Berchem eindelijk nog eens een goeie zaak na 2-1 winst tegen rechtstreeks concurrent Hoei. Met nog 4 wedstrijden te gaan is nog veel mogelijk, maar het moet al flink tegen zitten voor de mannen van Dirk Geeraerd om alsnog te degraderen of eindronde te spelen.

In de A-reeks leden Bornem en Temse vervelende nederlagen. Bornem kreeg van de buren uit Londerzeel geen cadeau en verloor met een Arsenal-score. Temse kon een 1-2 thuisnederlaag tegen het sterke Oudenaarde niet vermijden. Oudenaarde heeft al geruime tijd laten verstaan geen interesse te hebben in promotie (net als Londerzeel overigens), maar beide ploegen vervullen wel hun sportieve plichten en als sportliefhebber kan men daar weinig bezwaar tegen hebben.

Thierry Pister pakte met Rc Mechelen de drie punten in Koksijde, maar zal het toch ambetant vinden dat Oudenaarde blijft aanklampen.



PVW.