StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Na twee Litouwers keren we terug naar het eigen Waasland. De naam klonk mij niet vreemd in de oren, maar als men mij op een quiz wat meer had gevraagd over deze Waaslander was ik flink door de mand gevallen. Meer weten ? Klik hier.

* Beknopt weekendoverzicht lagere reeksen.
Voor YB SKB wordt de situatie in derde provinciale E stilaan dramatisch. Het moet kort voor het einde van de competitie voor het eerst een kloof van 4 punten toestaan na 3-1 verlies tegen de ploeg die bij aanvang van de wedstrijd voorlaatste stond, nl. Beervelde. YB SKB heeft blijft met 17 punten in het bezit van de rode lantaarn, White Boys Sint-Niklaas heeft er 21 en Beervelde 22.

In derde klasse B hielden Berchem en Grimbergen het bij een 1-1 puntendeling. Met nog 2 speeldagen te gaan is de hemel voor Berchem al behoorlijk opgetrokken, maar tussen plaats 14 waar Berchem met 37 punten vertoeft en plaats 18 die wordt bekleed door Hoei met 32 punten, is het verschil slechts 5 punten en dus nog alles mogelijk tot wellicht grote ergernis van Dirk Geeraerd.
In 3A is de strijd onderaan niet minder boeiend. Wetteren degradeert zeer waarschijnlijk rechtstreeks, maar van het kwartet Torhout, Dender, Bornem en Sint-Niklaas moet er zeker nog eentje rechtstreeks zakken en een ander eindronde voor het behoud spelen. Bornem en Sint-Niklaas staan er met 32 punten het minst goed voor en daarenboven hebben de Klein-Brabanders het zwaarste programma van dit kwartet. Bornem verloor overigens met 3-5 van Rc mechelen dat mits winst volgend weekend zeker is van promotie naar tweede klasse. Sint-Niklaas liet een zware steek vallen door met 0-1 van rechtstreeks concurrent Torhout te verliezen. Temse mag zo goed als op beide oren slapen na 1-0 winst tegen rode lantaarn Wetteren. Gilles Pringels die de overstap maakt van de Beverse beloften naar Wetteren is vanaf volgend seizoen daardoor te bewonderen in vierde klasse.

In tweede klasse eindigde Virton-Tubeke op 1-1 en scoorde Dugary die nog een kortstondig en onopgemerkt verblijf op de Freethiel kende voor de bezoekers.
Roeselare-Aalst eindigde op 0-2 en Wesley Van Belle die ook al een verleden op de Freethiel had, opende de score voor de Ajuinen.

PVW.