StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De top-40 van de grootste scores van SK Beveren in de hoogste afdeling.
Voor nummer 25 keren we terug naar november 1975 voor een zondagwedstrijd tegen Beerschot en de ontdekking van een fantastische speler. Fantastisch is hij ondertussen nog altijd, maar dan als mens. De vaststelling dat deze wedstrijd dateert van 23 november 1975 doet mij denken aan het feit dat een dikke maand eerder, om precies te zijn op 10 oktober 1975, onze supportersclub in Bornem het levenslicht zag. Het was in Café Rio in de Barelstraat en de snelle rekenaar heeft dan meteen door dat er volgend jaar plusminus oktober wat te vieren valt.
Maar laten we de draad weer opnemen met nummer 25 van de top-40, een thuiswedstrijd tegen Beerschot. Meer bijzonderheden weten ? Nr. 25

* Nog even terugkomen op de wedstrijd YB SKB – Melsele B.
De beide trainers hebben een mooi SKB-verleden met bij de thuisploeg Stefan Van Rumst en bij de bezoekers Danny Pfaff. Al na 2 minuten liep YB tegen een onterechte rode kaart aan omdat de scheidsrechter een inschattingsfout maakte over een al dan niet alleen doorgebroken speler. YB herstelde zich knap van deze opdoffer, was gedurende de eerste helft de evenknie van Melsele, maar kon de 0-1 bij rust niet vermijden. In de tweede helft hield de ex-Beverendoelman Jurgen De Mayer YB SKB van de gelijkmaker en daarna buiten de mannen van Danny Pfaff de numerieke meerderheid n de score goed uit tot 0-4. Voor YB SKB een zwarte bladzijde in zijn nog prille geschiedenis, maar die hoopt het snel te kunnen omkeren volgend seizoen met opnieuw Stefan Van Rumst aan het sportieve roer. Danny Pfaff van zijn kant heeft met Melsele een waar huzarenstukje gerealiseerd. Hij werd ingehaald door het bestuur van Melsele op een moment dat het 9 punten moest ophalen om op een veilige plaats te staan en nu de race er bijna opzit heeft hij een kloof van 9 punten geslagen op de eerste degradatieplaats. Knap gedaan Danny !
De match werd o.a. bijgewoond door de oud-spelers Heinz Schönberger (boezemvriend van Danny Pfaff), Jonas Ivens, Jordy Cathoir en Nick Van Goethem.
YB opent zijn seizoen met een galawedstrijd tegen het Londense Enfield op 26 juli en die zijn van plan een 100tal (hopelijk brave) fans mee te brengen.

PVW.