StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Vandaag voegen we nog eens een doelman toe aan de fichebak en dan zal het niemand verwonderen dat we het vizier richten naar de vruchtbare keepersbodem van de streek rond Hamme en Dendermonde. En soms is een detail voldoende om de geheugenfilm aan het draaien te krijgen. Van deze doelman meen ik mij te herinneren dat hij na zijn sportcarrière aan de slag is gegaan als arbeider bij de vuilnisdienst (ik dacht in Hamme) en dat is de omgekeerde weg van ex-Rode Duivel Bert Cluytens wiens fiche al eerder werd opgenomen in deze fichebak. Meer weten ? Klik hier.

* Er is toch wel wat gemor bij de supporters van WB.
Het zou weinig oordeelkundig zijn wanneer een bestuur zich bij het aan- en verkoopbeleid laat beïnvloeden door wat er in de entourage van een club leeft. Bovendien is het nog geen moment in mij opgekomen om te denken dat de clubleiding van Waasland-Beveren als een geslagen hond lijdzaam zit toe te zien hoe het elftal dat maar een paar spelers extra nodig had om een degelijke ploeg op de been te brengen voor volgend seizoen, nu beetje bij beetje wordt leeg geroofd.
Toch kan ik niet ontkennen dat er bij heel wat supporters ongerustheid/gemor is ontstaan toen eerst centraal achterin Gershon-Belhocine, vervolgens het duo Sibum-Gabriel op het middenveld en midden deze week goalgetter Veselinovic de Freethiel konden/mochten verlaten en dan heb ik het niet eens over een andere bepalende speler, nl. Trickovski.
Ongeacht wie de opvolgers van genoemde spelers zijn die toch in belangrijke mate de centrale as van het elftal vormen, ziet het er naar uit dat er weer van nul moet worden begonnen en dat blijft een handicap om de nieuwe competitie mee te starten. Nu zal elke trainer wel zijn eigen accenten leggen, maar ik mag aannemen dat Van Geneugden het prettiger had gevonden wanneer bepalende spelers als Gershon, Belhocine en Veselinovic waren gebleven. Natuurlijk mag de situatie niet worden gedramatiseerd, maar een derde scenario met een gemiste competitiestart kunnen we missen als kiespijn.

PVW.