StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De top-40 van de grootste scores van SK Beveren in de hoogste afdeling.
Voor wedstrijd nr 17 keren we met plezier terug naar een seizoen dat de supporters van SK Beveren die al wat lentes op de teller hebben staan, nooit zullen vergeten.
De wedstrijd dateert van september 1979 toen langzaam maar zeker werd gebouwd aan een puzzel die aan het einde van dat seizoen op een onverbeterlijke wijze werd afgewerkt. Meer weten ? Top 17

* Shmona komt op 19 juli naar de Freethiel.
Het Israëelische Shmona (de officiële naam is ongeveer driemaal langer) komt op zaterdag 19 juli om 20 uur vriendschappelijk voetballen op de Freethiel. Daags na deze wedstrijd heeft de fandag plaats.
Eerder was er sprake van dat Porto zou komen naar de Freethiel, maar dat de Portugezen diezelfde avond in Genk spelen heeft ongetwijfeld alles te maken met centen.
En als je het mij vraagt, Shmona zal best in eigen land een zeer goeie ploeg zijn en niet enkel in eigen land, maar de naam lijkt mij een galawedstrijd onwaardig. Bovendien ben ik van mening dat elke Euro die deze wedstrijd aan WB kost er eentje te veel is en van mij mag men gerust het budget van deze weinig tot de verbeelding sprekende wedstrijd toevoegen aan het budget waarmee spelers worden aangekocht, want ik heb de indruk dat er nogal wat gaten zitten in die spaarpot waardoor uiterst moeizaam door onze club begeerde spelers kunnen worden binnen gehaald.

* Clepkens trekt naar Dudelange.
Michaël Clepkens kon in het Guldensporenstadion niet overtuigen en kwam op papier nog even terug naar de Freethiel, maar vanaf volgend seizoen draagt Clepkens de kleuren van het Luxemburgse Dudelange. De Luxemburgers wisten zich afgelopen seizoen te verzekeren van voorronde Champions League.

* Jullie zijn er toch ook bij deze avond in 't Kasseibaantje ?
Er is al eindeloos veel over gepraat, maar vanaf vanavond moet het echt gebeuren. Om 18 uur nemen onze Rode Duivels het op tegen Algerije en willen zij hun kansen gaaf houden om door te stoten naar de volgende ronde, moet er best gewonnen worden tegen Algerije. Deze wedstrijd is misschien wel een eerste interessante afspraak voor de voetballiefhebbers die nog geen kennis hebben gemaakt met ons nieuw supporterslokaal 't Kasseibaantje. Daarenboven zullen Kristof Snelders, Dirk Geeraerd, good old Heinz Schönberger en teamchef Danny De Maesschalck van Waasland-Beveren de wedstrijd in ons gezelschap komen volgen en dat is toch een unieke gelegenheid om deze mensen nog eens terug te zien en er een babbel mee te maken.
Trouwens, kom voor wie dat kan zeker op tijd, want ik denk dat er heel wat belangstelling is voor deze match.

PVW.