StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
We voegen vandaag nog eens een keeper toe. SK Beveren heeft op dat vlak altijd een geweldige , reputatie gehad, maar deze doelman had de pech te moeten afrekenen met een aantal keepersmonumenten en verkoos na 2 seizoenen Freethiel zijn doelwachters geluk op lager niveau te zoeken. Meer weten ? Klik hier.

* Speeldag 2 samengevat.
Anderlecht maakte in Oostende alweer kennis met het winnaarsgeluk, maar Hasi zal dat afdoen als "meeval" van de toekomstige kampioen. Ook Club Brugge kon in competitieverband een tweede keer niet overtuigen, maar staat met 6 op 6 keurig mee op kop. Tegendstander Lierse is in staat met iedereen aardig mee te voetballen, maar de efficiëntie om dit in resultaten te vertalen ontbreekt voorlopig. Overtuigen deed Standard evenmin in Kortrijk, maar een ploeg die er tot de laatste minuut voor gaat gun ik graag het voordeel van de twijfel. Lokeren was zijn supporters een revanche verschuldigd na de uitschuiver in 't Kuipke en Zulte-Waregem betaalde hiervan de tol.

In Gent-KVM stond een half elftal ex-WB'ers tussen de lijnen. Gershon, Lepoint en Paulussen maakten een goeie beurt, maar Belhocine wordt duidelijk een dagje ouder. Gent en Mechelen namen elk een helft voor hun rekening, maar dat was geen garantie voor een puntendeling.

Waasland-Beveren, Charleroi en Genk gaven niet thuis. Moeskroen is een zeer degelijk en technisch goed elftal, maar WB bood verdacht weinig weerstand. In Genk weet men volgens mij niet meer van welk hout pijlen maken, maar toch knap van Cercle dat het na Gent nu ook de Limburgse voetbaltrots van niet eens zolang geleden, in bedwang kon houden. De prestatie van de speeldag kwam wederom van Westerlo. Wat fantastisch dat een debutant in de JPL eerst Lokeren en vervolgens Charleroi in eigen vesting een loer draaide en vooral de manier waarop was geweldig. Mooi toch en een voorbeeld voor de kleinere clubs die zich te vaak verschuilen achter hun beperkt budget en op het veld te weinig durf aan de dag leggen. Verliezen na een kansenarme wedstrijd is pijnlijker dan met lege handen achter blijven na een partij gedurfd en aanvallend voetbal.

Het is nog vroeg op het seizoen, maar ik denk dat men nu reeds in een aantal bestuurskamers met de handen in het haar zit.

PVW.