StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De top-40 van de grootste scores van SK Beveren in de hoogste afdeling.
Het merendeel van de wedstrijden die in deze rubriek aan bod komen werden gespeeld op de Freethiel, maar het verhaal van nr7 in deze indrukwekkende rij werd geschreven in het Guldensporenstadion en daarvoor keren we terug naar oktober 1984. Meer weten ? Klik hier.

* Enkele hersenspinsels bij het voorbije voetbalweekend.
Dat Mechelen het Blauw-Zwart van Preud'Homme in de vernieling speelde is min of meer een verrassing vanwege de 0 op 9 die KV uit zijn 3 laatste wedstrijden liet optekenen, maar voor wie Brugge de eerste helft in Beveren aan het werk zag toch ook weer niet. En wat een opvallend sterke rol van Veselinovic ! Wat heeft Bob Peeters een enorme invloed gehad op het vierde of vijfde voetballeven van Dalibor. Als WB zijn inspanning om Vukusic voor een jaar te huren had verdubbeld was Veselinovic nu een gevierd WB-boy in eigendom. Lokeren liet Cercle alle hoeken van het veld zien, maar de thuisploeg had aan een rake counter van Kabananga voldoende om de 3 punten in Jan Breydel te houden. Ik zie het WB niet doen : zo overspeeld worden door een tegenstander en toch 3 punten pakken en uitgerekend nu was ik een keertje supporter van Lokeren !
Oostende zegevierde knap met 0-2 in Kortrijk waardoor KVK in het vizier van WB blijft, maar Oostende er dit seizoen vermoedelijk niet meer in komt.
Westerlo blijft verbazen, maar kende in Standard het geluk dat een ploeg in vorm heeft en dat is voor WB alweer een tijdje geleden. Hoed af voor Charleroi voor de manier waarop het in Lier reageeerde na de mokerslag die het in blessuretijd tegen WB incasseerde.
Genk-Gent was een knotsgekke partij waarvan de voetballiefhebber met volle teugen heeft genoten en dat niet alleen omwille van de 5 goals. Zulte-Waregem is voorlopig niet de ploeg die het de voorbije seizoenen was, maar dat doet niks af aan het fantastisch verhaal dat Moeskroen aan het schrijven is. Meer nog dan Westerlo vind ik de Henegouwers op voetballend vlak de revelatie tot nu toe, maar anderzijds is Moeskroen = Lille en Westerlo zichzelf.
In Anderlecht zullen ze denken : wat moet het worden als we ook een keertje goed gaan spelen, terwijl Vangeneugden veel vergelijkingen zal zien qua uitwedstrijden van zijn huidige ploeg met die van zijn vorige.

* Oumarou langdurig out ?
Maandagavond bereikte mij het vervelende nieuws dat Aboubacar Oumarou een viertal maanden langs de kant moet blijven met een blessure. Nu vond ik hem de voorbije weken nog weinig indrukwekkend spelen, maar dit is toch weer een flinke tegenslag voor de al geplaagde Vangeneugden. Benieuwd of WB nog op zoek gaat naar bijkomende offensieve versterking, of men definitief de kaart Emond trekt. Een tandem Vukusic-Emond, toch iets om naar uit te kijken !

PVW.