StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
De lijdensweg van SK Beveren was er eentje die zich over een zeer ruime periode uitstrekte. Deze clubs in geldnood zijn vaak een gegeerde prooi voor stinkend rijke zakenlui uit het buitenland die soms goede bedoelingen hebben (zie Chelsea, Manchester City, Vitesse enz.), maar rond de eeuwwisseling werd KSK Beveren er met eentje geconfronteerd die de hemel beloofde, maar ons uiteindelijk dieper in de hel duwde. Centen zouden we van Nazmi Karatmanli weinig zien, maar hij bracht wel enkele spelers mee en eentje daarvan mag vandaag de fichebak weer wat volumineuzer maken. Meer weten ? Klik hier.

* Enkele hersenspinsels na het voorbije voetbalweekend.
Gent staat weer met beide voetjes op de grond na de 0-1 tegen Kortrijk. Uit het oogpunt van WB had ik het liever anders gezien, maar knap van Kortrijk dat het die stunt realiseerde. Cercle thuis tegen Lokeren de week voordien en Kortrijk de eerste helft in Gent, werden gewoon overspeeld en toch de volle pot pakken, straf ! Westerlo boog op de eerste speeldag een 2-0 achterstand om in 2-3 winst in Charleroi en benaderde die stunt zaterdag tegen Zulte-Waregem, maar het bleef uiteindelijk op 2-2 steken.
Westel is geen wereldploeg, maar een geweldig voorbeeld van wat mogelijk is op basis van karakter en groepsmentaliteit. Dury daarentegen zal gevloekt hebben, want het kan geen goed doen aan het vertrouwen van onze komende tegenstander op 13 september dat een 0-2 uit handen wordt gegeven en bovendien ziet Zulte-Waregem Ibrahima Conte nog naar Anderlecht vertrekken. Moeskroen is momenteel misschien wel de best voetballende ploeg van het land. Het combineert moeiteloos prachtige resultaten met schitterend technisch en aanvallend voetbal. Straks moet ik nog stellen dat het 1-0 verlies van WB op Le Cannoier een succesje was !
Oostende en Genk kwamen tot een logische puntendeling en WB deed wat het moest doen tegen Lierse. Of zoals ons bestuurslid Yves opmerkte : wie tegen WB verliest ontslaat zijn trainer. Jammer voor Menzo, want ik vind hem een goeie coach. Brugge en Anderlecht namen elk een helft voor hun rekening en dat werd ook in de score zo uitgedrukt wat niet altijd evident is. Lokeren doet Europees goede zaken, maar dreigt hiervoor de tol in de Jupiler Pro League te betalen. Onze ultieme draw in Charleroi was niet eens zo slecht, want ondertussen pakten de Zebra's al hun tweede opeenvolgende overwinning en daar kunnen ze Achter de Mechelse Kazerne niet mee lachen.
Tot slot deze bedenking : ondanks de winst van WB tegen Lierse blijft het op een degradatieplaats staan wat er op wijst hoe ernstig de situatie al was na 5 speeldagen. Door de overwinning op speeldag 6 raken we wel de rode lantaarn kwijt aan Lierse, maar moeten we proberen ook plaats 15 nog van de hand te doen. Voordeel is wel dat door deze overwinning het onderaan weer allemaal samentroept, maar met wedstrijden tegen uit Zulte-Waregem en thuis Standard blijft het opletten geblazen. Het mes op de keel is niet meer van staal, maar van plastic en dat kan toch ook nog gevaarlijke krassen maken.

PVW.