StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* YB Beveren en Bornem hebben de smaak te pakken.
YB Beveren is gelanceerd met bestemming derde provinciale en daarbij laat het geen twijfel bestaan over de manier waarop. Liever met een kampioenstitel dan via de eindronde. Afgelopen weekend werd met 1-3 gewonnen in Eksaarde waardoor het slippertje thuis tegen Avanti Stekene is uitgewist.
Bart Selleslags heeft zijn entree bij derdeklasser Bornem niet gemist. Ditmaal werd met 2-3 aan het langste eind getrokken bij Zele en dat was gezien het klassement van beide teams een bijzonder belangrijke en psychologische overwinning. Voor Bart betekent dit 6 op 6, Bornem zit aan 9 op 9 en heeft zijn rangschikking helemaal opgefleurd.

* Incident Van Damme-Addy.
WB haalde dit weekend de media omwille van het incident tussen David Addy en Joachim Van Damme. Jammer dat het op die manier moet gebeuren, want ik had het liever gezien na een klinkende overwinning Achter de Kazerne, maar die was nooit in de maak. Nu moet elke vorm van provocatie en racisme onbespreekbaar zijn vanwege "niet kunnen", maar ik hoop dat WB dit soort verwerpelijke toestanden niet zal misbruiken om zijn sportief falen achter te verbloemen, want dan zou het wel eens een omgekeerd effect kunnen hebben. Overigens, ik denk dat beide spelers speciale karaktertjes zijn. Joachim Van Damme is een toffe gast, maar begeeft zich wel eens op het randje van het toelaatbare. Toevallig hoorde ik ook over David Addy op Sporza Radio tijdens de wedstrijd een raar verhaal. Zou niet zo geliefd zijn in zijn land Ghana vanwege een paar sportieve missers die beslissend waren. Er was blijkbaar ook een Ghanese sport journalist naar het Waasland afgezakt om een interview te maken met Addy, maar David weigerde de man te woord te staan. In ieder geval : de kans is groot dat we deze avond iets langer in beeld zullen zijn in Extra Time dan gewoonlijk ! Verdomme, er was nog een tweede incident dit weekend, nl. de persconferentie na Oostende-Club Brugge en de oplopende woordenwisseling tussen Vanderbiest en Michelleke. Zouden we nu weer het onderspit moeten delven qua publiciteit ?

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
We nemen een aanvang met de letter “h” en is het omdat de club van wie SK Beveren hem voor een half jaar mocht gebruiken Anderlecht noemde en daaraan nu eenmaal meer verwachtingen worden gekoppeld, maar voor mij was zijn uitleenbeurt een flop. Misschien wel een beetje een over het paard getilde speler, maar met zulke uitspraken moet een mens opletten, want George Leekens heeft hem zelfs een keertje opgeroepen voor de Rode Duivels. Meer weten , Klik hier.

PVW.