StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tijd voor een korte balans halverwege, deel3.
Een wereld van verschil. Als we de heenronde overschouwen en een onderscheid maken tussen de thuis- en de uitwedstrijden, zit er inderdaad een wereld van verschil. Van de 14 punten die WB in de heenronde verzamelde, werden er 10 op de Freethiel en slechts 4 op vreemde bodem behaald. Van de 4 punten op verplaatsing werden er 3 in de knotsgekke wedstrijd in Waregem gepakt en alhoewel men geen kampioen speelt zonder wat meeval op de juiste momenten en die stelling ook geldt om het behoud te verzekeren, had ik in die optiek liever gezien dat WB viermaal met een puntje naar het Waasland was teruggekeeerd omdat zoiets zou wijzen op "in staat zijn op resultaat te spelen buitenshuis". En misschien nog erger dan die schamele 4 punten op verplaatsing, het spel was heel vaak bedroevend slecht. Aan wedstrijden zoals in Moeskroen, Anderlecht, Mechelen en Lokeren hou je als supporter een heel bittere nasmaak over. Supporters verliezen nooit graag, maar de manier waarop kan soms de pijn van het verlies verzachten.

Het niveau van de wedstrijden op de Freethiel daarentegen valt mij tot nu toe best mee. Het is zelden of nooit spektaculair, maar dikwijls heel degelijk. En niet onbelangrijk : de wedstrijden die moesten gewonnen worden zoals tegen Lierse, Cercle en Oostende, werden tot een goed einde gebracht. Voor een schoonheidsprijs zal WB dit seizoen als ploeg niet genomineerd worden, maar wie weet wel voor het doelpunt van het jaar in de JPL (Balde in Zulte-Waregem).
Vervelende zaken die terugkomen zijn het slikken van vroege en late doelpunten en zeer dikwijls op stilstaande fases. De terugronde staat voor de deur en begint met een loodzware opdracht in Jan Breydel tegen Club Brugge. Eigenlijk zou men kunnen stellen dat Waasland-Beveren, net als de andere ploegen overigens, aan een nieuw seizoen begint en met een bonus van 1 punt op Cercle en 2 op Lierse mag starten. Het is meestal een vaag teken, maar het wordt vanaf nu met belangstelling over het muurtje meekijken naar de kalender van de concurrentie en die leert ons dat Cercle op bezoek gaat naar Gent en Lierse naar Moeskroen trekt. Onder het motto "schade beperken", zou volgend weekend al bij al beter kunnen meevallen dan de afschuwelijke aanblik die onze kalender voor de match in Lokeren te zien gaf. Maandag sluiten we deze balans halverwege af met een individuele blik op een aantal spelers.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Vandaag voegen we een speler toe die qua nationaliteit tot nu toe een eenzaad was op de Freethiel. Er zijn in de geschiedenis van onze club een aantal spelers gekomen vanuit het buitenland die in een onderling duel met SK Beveren een opvallende prestatie leverden en dan gebeurt het wel eens dat zo'n Europese wedstrijd een prettig staartje krijgt (als de transfer meevalt natuurlijk). Meer weten ? Klik hier.

PVW.