StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Zoals in België en Nederland wel eens vaker mensen de familienaam dragen Peeters of Janssens, komt dat ook in het buitenland wel vaker voor. Je moet bv. in de Skandinavische landen al veel moeite doen om iemand tegen het lijf te lopen wiens familienaam NIET eindigt op "son". Vorige week dinsdag nog speelde de Rode Duivels tegen Ijsland en volgens Sporza-baas van Radio1 Peter Vandenbempt stonden op een gegeven moment 11 spelers op het veld bij de bezoekers wiens naam op "son" eindigde waarop Vandenbempt aan co-commentator Eddy Snelders vroeg of hij daar een verklaring voor had. Snelders moest passen met goeie kaarten waardoor Vandenbempt zijn theorie boven haalde, maar hij had ze ook maar van horen zeggen en de simpele verklaring luidde als volgt :
men neemt de voornaam van de vader en zet er "son, wat verbogen uit het Engels voor sun" achter. De vader van Peterson noemde dus Peter, die van Ivanson waarschijnlijk Ivan en die van de speler die we vandaag aan de fichebak toevoegen, als de theorie klopt, Johan. Meer weten ? Klik hier.

* Bornem verliest, YB Beveren wint.
Omdat de Rode Duivels op zondagavond speelden, werd het gros van de wedstrijden in de nationale en provinciale reeksen op zaterdag afgewerkt. In derde klasse leed Bornem een 2-3 nederlaag tegen het St.-Elois-Winkel van Onana. Geen idee of Hervé van de partij was op Breeven, maar het lijkt er op dat het dubbeltje voor de mannen van Bart Selleslags in deze periode telkens op de verkeerde zijde valt. Als dat het geval is kan het niet anders of het tuimelt binnenkort een paar keer op de goeie kant, maar laat ons hopen dat het vertrouwen van de spelers niet te veel wordt aangetast door dat telkens "net niet". In de schaduw van Bornem, Temse enz. staat FCN Nieuwkerken stiekem op kop in vierde klasse A en de man die daar de sportieve touwtjes in handen heeft is Robby Buyens.
In vierde provinciale Oost-Vlaanderen behaalde YB Beveren een zuinige , maar verdiende 1-0 overwinning tegen Hardi Waasmunster. Een door een blessuregolf geteisterd YB scoorde net voor de rust het enige doelpunt uit de wedstrijd en zag die voorsprong in de tweede helft op geen enkel moment in gevaar komen. Leider Eksaarde won met 3-0, maar medekoploper Moerbeke liet een flinke steek vallen in Sombeke (eindstand 1-0 voor Sombeke). Eksaarde voert nu de koppositie aan met 3 punten voorsprong op YB Beveren en Moerbeke. Volgende week staat er als hetware een straatderby op het programma, want dan maken de spelers van Stefan Van Rumst een wandeling naar Bosdam. Of er ook tussen de lijnen sprake zal zijn van een gezonde avondwandeling valt af te wachten.

PVW.