* Vervelend gevoel bij midweekse bekermatchen.
Vanavond en morgen worden de 1/8ste finales van de Beker van Belgié afgewerkt, maar dat gebeurt zonder Waasland-Beveren. In de vorige ronde werde de mannen van Vangeneugden immers roemloos uitgeschakeld na een bedroevende 2-1 nederlaag in Lommel. Nochtans verliep de wedstrijd aanvankelijk volgens schema, want al na 10 minuten mocht David Hubert vanop de elfmeterstip de Waaslanders op de trein met bestemming 1/8ste finales zetten. Maar zelfs die gunstige evolutie werkte onvoldoende inspirerend voor een onkennelijk zwak WB. In blessuretijd van de eerste helft moest het de gelijkmaker toestaan (ook al op strafschop + uitsluiting) en na de pauze ging het van kwaad naar erger met als dieptepunt de 2-1 in het voordeel van de eersteklasser. Het heeft weinig zin oude koeien uit de sloot te halen, maar aan deze frustrerende uitschuiver hangt een negatief prijskaartje. Wat zou het morgenavond een leuke affiche geweest zijn met de komst van Gent naar de Freethiel, want dat zou in geval van kwalificatie de beloning zijn geweest. En voordeel ten opzichte van onze volgende tegenstander in de competitie Westerlo is er evenmin, want de mannen van Dennis Van Wijk deden in de eerste bekerronde zo mogelijk nog slechter door een pak slaag te krijgen van derdeklasser Brakel. Vrijdagavond staan in het Westelse Kuipke dus twee ploegen tegenover mekaar die de midweekse bekermatch niet kunnen inroepen als excuus voor een mindere wedstrijd.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Een doelman die in Turkije werd opgevist, slechts één seizoen op de Freethiel bleef en het tot één schamele selectie voor het fanion van SKB bracht. SK Beveren heeft meerdere turbulente periodes gekend in zijn geschiedenis en daar was het hoofdstuk Nazmi zeker bij. Meer weten ? Klik hier.