StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zouden spelers van WB echt anoniem hun beklag hebben gemaakt ?

Ik heb sinds het ontslag van Ronny Vangeneugden dikwijls moeten terugdenken aan een artikel in een Vlaamse krant waarin stond dat spelers van Waasland-Beveren anoniem hun beklag hadden gemaakt over de inzet (of juist geen inzet) van collega's die eindecontract zijn en maar weinig meer begaan "zouden" zijn met het lot van de club. Ook het tegenvallend transferbeleid van de clubleiding werd aan de kaak gesteld, maar vraag is of dit soort onruststokende en op sensatie beluste berichtgeving in werkelijkheid zo sensationeel is als de journalist van dienst wou doen geloven.
Ik betwijfel of spelers die nog een lopend contract hebben bereid zijn om hun broodwinning in het gedrang te brengen door anonieme getuigenissen aan een journalist af te leggen. Dan zou ik eerder het omgekeerde verwachten. Spelers die met zekerheid weten dat zij de club zullen verlaten lijken mij eerder te overhalen om uitspraken te doen waarvan zij achteraf misschien wel spijt kunnen krijgen. En over die eindecontractspelers gesproken, neem nu de wedstrijd tegen Cercle. Was er daar dan een verschil te merken qua inzet en overgave tussen spelers met een doorlopende verbintenis en voetballers die na dit seizoen vertrekken ? Niks van gemerkt ! Volgens mij ontsnapte, misschien op Coosemans en Cale na, niemand aan die slecht gekozen off-day.
En wat het transferbeleid betreft : uiteraard is daarover veel te zeggen en ook veel voor verbetering vatbaar, maar ik heb nog zelden een transferbeleid weten toegejuicht worden van een club die onderaan staat, want daar is altijd wel uit één of andere hoek kritiek te horen en dikwijls ook terechte kritiek, maar die hoeft niet per se vernietigend te zijn.
Misschien was de wedstrijd tegen Charleroi wel een typisch voorbeeld van hoe broos bepaalde conclusies in het voetbal kunnen zijn : WB speelde geen goeie wedstrijd (vooral de tweede helft was onbegrijpelijk zwak ondanks de 1-0 voorsprong), maar in de praktijk valt het wel eens vaker voor dat een ploeg die 80 minuten onder druk staat, ook de laatste 10 minuten overleeft. Wat zou de wereld er heel anders hebben uitgezien met een 9 op 9 en een affiche tegen Anderlecht in het verschiet !
Het is uiteindelijk niet gebeurd en het zou ook onverdiend zijn geweest, maar was het onmogelijk geweest ? Denk van niet en zouden we dan het transferbeleid hebben geprezen of eindecontractspelers met de vinger gewezen over een twijfelachtige interventie ?
Dit is absoluut geen pleidooi voor Ronny Vangeneugden of het bestuur, maar gewoon de bemerking dat het allesbehalve goed gaat met onze club, maar evenmin zo dramatisch is als de wedstrijd in Cercle wel was. Overigens, ik vond, ondanks de 1-2 winst, ook onze match in en tegen een fel verzwakt Westerlo bijzonder pover, maar niets doet zo snel vergeten als een overwinning in het voetbal.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Bevere.

We moeten een kleine 30 jaar terugkeren in de tijd voor de speler die vandaag de fichebak alweer wat zwaarder maakt. Hij kon best al wat referenties voorleggen toen hij op jeugdige leeftijd vanuit Finland naar de Freethiel werd gehaald om de doelpuntenproductie de daaropvogelnde jaren te vergemakkelijken, maar tot een doorbraak kwam het niet. Meer weten ? Klik hier.

PVW.