StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Emond in knap gezelschap.
De clubleiding van Waasland-Beveren heeft de voorbije seizoenen veel kritiek te slikken gekregen wanneer het over het gevoerde transferbeleid ging. Sinds de promotie werd inderdaad een container spelers afgeleverd die oneerbiedig uitgedrukt, onbruikbaar waren en dat is nu precies hetgeen men niet zou verwachten van een club die alle moeite van de wereld heeft om de eindjes aan mekaar te knopen. Dat vorige week Wilmet en Vandam en maandag Bourabia aan de kern werden toegevoegd als mogelijke versterkingen klinkt geloofwaardig, maar voor Osei, Vanzo en De Belder die in dezelfde week lid werden van WB, kleven er een pak meer bedenkingne aan deze transfers.
Maar het is onze verdomde plicht wanneer het goed is dat ook te zeggen en in dat geval verwijs ik graag naar Renaud Emond.
Anderhalf jaar geleden in derde klasse bij Virton opgevist als topschutter van derde klasse met 27 goals en in zijn tweede seizoen op de Freethiel tot volle ontbolstering gekomen. Een perfect voorbeeld van de stelling dat ook bij ons in de lagere reekse veel talent rondloopt en het risico op investeren niet groter is dan bij om het even welke onbekende speler uit het buitenland.
Integendeel zelfs, alhoewel Virton niet meteen achter de hoek ligt, zal het scoutingsonkostenplaatje een stuk minder zwaar doorwegen op het budget dan bv. Osei of Vukusic elders meerdere keren aan het werk te zien. Nu heb ik niks tegen spelers die hun naam nog moeten maken in het voetbal, want bij Charleroi, Kortrijk en Zulte-Waregem lope regelmatig totaal onbekende jongens binnen die achteraf bekeken echte versterkingen zijn.
Laat ons daarom even genieten van de topschutterstand en het feit dat Renaud Emond na 24 speeldagen in een team dat strijd tegen degradatie, in het topschuttersklassement in het gezelschap vertoeft van manne als Depoitre en Mitrovic (prijskaartje 5 miljoen Euro van laatstgenoemde) en beter doet dan Santini, Mujangi Bia en De Camergo en zijn dat niet stuk voor stuk spitsen waar we als WB-fan hadden gehoopt dat ze de kleuren van onze club verdedigden ?
Wat mooi ook van Renaud dat hij in een interview op de website veel meer bekommerd is om het zorgwekkende lot van WB dan om de eigen doelpuntenproductie. Een gast met de ideale mentaliteit als je het mij vraagt en die ondanks zijn jeugdige leeftijd (23) helemaal niet naast zijn schoenen loopt.
En of het nu frommelgoals zijn die hij scoort of beauty's, hij komt er wel hoor !

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Voor de speler die we vandaag toevoegen was zijn transfer naar de Freethiel geen succes. Het bleef dan ook bij één seizoen waarin hij amper driemaal in actie kwam. Deze Franse linksachter heeft op zijn palmares een waslijst van clubs en dat is zelden een goed teken. Meer weten ? Klik hier.

PVW.