StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Het was destijds een publiek geheim dat Jan Van Ussel (ex-voorzitter van KSKB) en Constant Vandenstock (gewezen president van Anderlecht) dikke maatjes waren. Ik heb het onze inmiddels betreurde voorzitter/apotheker zo vaak horen zeggen : toen was een gegeven woord heilig. Natuurlijk moest alles daarna geofficialiseerd worden op papier, maar hoe men het ook draait of keert, toch een sterk staaltje van blindelings vertrouwen. Waren dat nog eens tijden !
Beide heren waren dus ongetwijfeld de auteurs van een deal waarbij een spits van Beveren naar Anderlecht trok en eentje van de Brusselaars naar de Freethiel kwam en het was geen slechte hoor. Benieuwd wie vandaag de fichebak komt aanvullen ? Klik hier.

* Geen derde verblijf op de Freethiel voor Ivens.
Jonas Ivens trainde de voorbije weken mee op de Freethiel nadat zijn Griekse werkgever de boeken had neergelegd. De clubleiding overwoog zelfs de contractvrije Ivens onderdak te bieden, maar daar werd nu definitief van afgestapt zogezegd om de rust in de tent te bewaren na de winst tegen Kortrijk.
Wat ook de rede mag zijn waarom de transfer werd afgeblazen, ik vond het sowieso totaal overbodig om nog een bijkomende verdediger aan te trekken en daarenboven heeft Jonas in zijn tweede hoofdstuk op de Freethiel niet meteen een onvergetelijke indruk nagelaten.
Eigenlijk heeft Ivens sinds zijn vertrek in Mechelen nooit meer het niveau gehaald van Achter de Kazerne en het is zonde (bijna zielig), dat iemand met zijn kwaliteiten die destijds zijn niet-doorbreken op de Freethiel verhaalde op de rug van de Ivorianen, tot tweemaal toe moet komen aankloppen om zijn carrière verder te kunnen zetten.

PVW.