StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vandaag D-day op de Freethiel.
Het wordt een uiterst zenuwachtige zondag voor de supporters van Waasland-Beveren en Cercle Brugge en misschien ook wel een beetje voor die van Moeskroen, maar de Henegouwse fusieclub geboren uit de samensmelting van Moeskroen en Peruwelz, heeft in theorie de beste papieren. Het moet al flink tegenzitten voor Moeskroen om zondag in de late namiddag veroordeeld te worden om Lierse te vergezellen in po3. Als ik dit schrijf maak ik mij overigens de bedenking of het aantal supporters van Moeskroen en Cercle Brugge opgeteld tijdens een thuiswedstrijd dat van Waasland-Beveren benadert ? Als de sportieve entourage op de Freethiel de algemene in de voetsporen treedt komt het wel goed, want er zullen deze middag een kleine 800 diners worden opgediend in de verschillende eetruimtes van de Freethiel. Het zal evenmin aan een waslijst van prominenten ontbreken, in die mate zelfs dat heel wat bestuursleden hun parkeerplaats hebben opgeofferd om deze bv's en aanverwanten in de watten te leggen. De mannen van Guido Brepoels mogen zich dus aan een bruisende Freethiel verwachten en hopelijk zal dat sfeertje onze spelers naar een topprestatie leiden met als bekroning een ticket voor po2.

Nu biedt po3 nog wel een tweede kans met als beloning vervolgens een ticket voor de eindronde met de tweedeklassers, maar er zal zondag toch een enorm gevoel van opluchting heersen wanneer de klus al tegen Lokeren tot een goed eind wordt gebracht. Verhalen als zou die gunstige afloop zondag een voordeel zijn om tijdig te kunnen starten met de voorbereiding op volgend seizoen maken op mij weinig indruk. Zolang er geen structurele en financiële oplossingen worden uitgedokterd die voor stabiliteit op iets langere termijn kunnen zorgen, blijft het elk jaar opnieuw vechten tegen de bierkaai. Alle respect dat de clubleiding van W-B er in geslaagd is hun club twee jaar na mekaar en laat ons hopen ook een derde op het hoogste niveau in België te laten meedraaien, maar ook al was er geen toekomst meer weggelegd voor SK Beveren en RS Waasland op het moment van de fusie, het opzet van de Wase boorling een vijftal jaar geleden was toch vooral een gezonde en stabiele eersteklasser te worden die het zou aandurven af en toe eens naar po1 te knipogen. In dat opzet is men vooralsnog niet geslaagd en zijn we er misschien zelfs nog iets op achteruitgegaan. Dit en vorig seizoen was en is het immers knokken tot de laatste speeldag, terwijl het eerste seizoen in de JPL het behoud een paar weken voor het afsluiten van de reguliere competitie werd gerealiseerd.

Bij mijn weten zijn er zondag als W-B zijn po2-ticket op zak "zou" hebben, geen feestelijkheden voorzien. Tussen de regels door heb ik begrepen (niet gelezen) dat er van dit seizoen meer werd verwacht en alhoewel een verlengd verblijf in de JPL een must is, lijkt dit besef er op te wijzen dat het bestuur er zich van bewust is gedeeltelijk te hebben gefaald. Dit is geen zoektocht naar mensen die met de vinger kunnen worden gewezen, maar het zou geen slechte zaak zijn als de bestuurslui met verantwoordelijkheid zondag uitbundig vieren, inruilen voor ingetogen vreugde.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Alweer een doelman, maar eentje die het bij één enkele selectie moest laten vanwege een rugblessure. Daarna pikte hij weer de draad op bij de club waar hij door SK Beveren werd opgehaald, nl. Cappellen. Het is perfect mogelijk dat een voetballer in potentie een hoger niveau in de benen of handen heeft, maar dat het lichaam protesteert tegen de opgevoerde trainingsintensiteit. Geen idee of dat het geval was met deze keeper, maar louter een bedenking na het lezen van zijn fiche. Meer weten ?Klik hier.

PVW.