StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Grote schoonmaak ingezet. De Corte mag beschikken, Vermeulen komt. Herman Vermeulen volgt Wim De Corte als assistent-trainer op bij Waasland-Beveren. Op afstand (in de media dus) vond ik Wim altijd een goeie en intelligente indruk geven en iemand die over de kwaliteiten beschikte om als architect achter de schermen nieuwe structuren uit te tekenen. Over de eigenschappen van zijn opvolger Vermeulen wil ik mij niet uitlaten, maar zijn curriculum vitae ziet er behoorlijk lang uit en dat is meestal geen goed teken voor iemand met wie men de bedoeling heeft om een langdurige samenwerking op te zetten.
En het ziet er naar uit dat de grove borstel zal worden gezet in de spelerskern voor volgend seizoen, want D'Ulivo, Cale, Rowell, Corstjens, Hubert, Robson, Blondelle, Henkens, Vermeulen, Osei, Bourabia, Coosemans en Bojovic werden recent of al eerder verteld dat de club voor volgend seizoen niet meer op hun rekent of gaven er de voorkeur aan zelf op te stappen en laat dat nu juist het ongeluksgetal van dertien spelers zijn.
Voor Rogiest, Luyckx, M'Sila en Deflem wordt elders tijdelijk onderdak gezocht om aan speelgelegenheid te komen en wat mij betreft mocht ook Vanzo dat doen, maar sowieso vrees ik dat dit viertal of vijftal te licht uitvalt voor de Jupiler Pro League en is een terugkeer weinig opportuun.
Dertien plus drie maakt ondertussen zestien, want Vanzo verlengde wel degelijk zijn contract recentelijk.
Met Vandam, Oumarou en Destorme wordt onderhandeld, net als met Nicolas Godemèche, maar die heeft nog een doorlopend contract. Als ik goed tel zitten we nu al aan 19 A-kernspelers die er volgend seizoen niet meer zullen zijn en dan noem ik bewust Arne Van den Eynde en Tom Vermeire niet omdat zij wel lid van de A-kern waren, maar nooit speelden dit seizoen.
En dan is het maar de vraag of Renaud Emond zijn boereseizoen elders zal verzilveren of verkiest nog een jaartje op de Freethiel te blijven. Kortom, we moeten hopen dat er straks voor de vriendschappelijke wedstrijden briefjes met de ploegopstelling worden gedrukt, want anders wordt het lastig. Alle gekheid op een stokje : het was de hoogste tijd om onze A-kern drastisch in te krimpen om werkbaar te blijven en als er gisteren in een Vlaamse krant een evaluatie werd gemaakt van de huidige spelerskern van W-B en daarvan er slechts 5 een goed rapport krijgen waaronder Oumarou, is het weinig zinvol het vertrouwen te bevestigen in het merendeel van de huidige troepenmacht. Hopelijk wordt de kwaliteitslat wat hoger gelegd en die van de kwantiteit wat lager.

* De voorzittersstoel is nog even bezet. Dinsdag floot de clubleiding de berichtgeving terug die in een aantal kranten was verschenen over een voorzitterswissel bij Waasland-Beveren waarbij Dirk Huyck de plaats zou innemen van Jozef Van Remoortel. Het heeft er alle schijn van dat Huyck de toekomstige sterke man bij W-B wordt, maar officieel is de overdracht van de macht nog niet voor morgen.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Over voldoende voetbalkwaliteiten beschikken is handig, maar om te slagen zijn er nog andere factoren van belang en daarbij speelt het karakter een niet te onderschatten rol. Deze man kon er wat van en hij heeft ook een palmares om U tegen te zeggen, maar ik heb bij hem altijd het gevoel gehad dat hij niet het onderste uit de kan heeft gehaald, mede door zijn soms wat omstreden karakter. Meer weten ? Klik hier.



PVW.