freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* W-B loopt in Bochum tegen eerste nederlaag aan in oefencampagne."
Zaterdagnamiddag heeft Waasland-Beveren bij tropische temperaturen met 3-1 verloren in en tegen de Duitse tweedeklasser Bochum. Vooral in een ruim eerste kwartier werd schade opgelopen, want na 18 minuten stonden onze Oosterburen al met 2-0 op voorsprong. Daarna kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en werden ook enkele kansen afgedwongen. Op het half uur werd een eerste drinkpauze genomen en die werd in de tweede noodzakelijkerwijs nog eens overgedaan.

De ruststand werd bereikt met 2-0 waardoor de mannen van Stijn Vreven aan de bak moesten in de tweede helft en dat deden ze ook. Er werden opnieuw enkele halve en hele kansen bijeengevoetbald, maar het was Bochum dat in de 57ste minuut op een 3-0 voorsprong klom. Waasland-Beveren bleef op zoek gaan naar de dikverdiende eerredder en die kwam er ook in de 89ste minuut via Ibou. Van de nieuwkomers Henkinet en Coulibaly geen sprake. Alleszins een leerzame pot vriendschappelijk voetbal die Stijn Vreven wellicht wat wijzer heeft gemaakt omtrent de plaatsen waar nog versterking is gewenst.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Tijd voor nog een Bevers keepersmonument, want dat is men wanneer een tiental seizoenen Freethiel en 115 matchen in de basis op de teller staan. Een typisch product van Vic Behiels die als geen ander de kunst verstond om een doelman, meestal jonge keepers, beter te maken, iets wat bv. niet gebeurde met Clepkens en Coosemans. Meer weten ? Klik hier.