StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Te vroeg laten vertrekken ?
Op de Freethiel vond Aboubacar Oumarou maar zelden de weg naar de netten, maar bij Partizan Belgrado wordt achter de schermen momenteel de hand gelegd aan een standbeeld voor de aanvaller die aan het einde van vorig seizoen het Waasland verliet. Dat Aboubacar over de snelheid beschikte om er als een TGV van door te gaan toonde hij op de Freethiel geregeld, maar het vervolg liet vaak veel te wensen over. Bij Partizan, de club waar W-B Aboubacar haalde, heeft hij zichzelf weer helemaal op de voetbalkaart gezet en swingt en scoort hij weer als van ouds. Dankzij Oumarou kon Partizan Belgrado zich plaatsen voor de groepsfase van de Europa League en donderdagavond zorgde hij voor de 1-0 en 2-1 voorsprong in de uiteindelijk met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen het Nederlandse AZ Alkmaar. Ik heb het hier al eens eerder vermeld, wat moet het klimaat vorig seizoen onwaarschijnlijk rot zijn geweest dat een speler als Oumarou nog slechts een schim was van de flitsende aanvaller die in zijn eerste wedstrijd voor Waasland-Beveren na rust inviel en bijna op zijn eentje Anderlecht vloerde. Het zoveelste bewijs dat het vaak wordt onderschat hoe belangrijk het is dat club en coach een speler aan de aftrap kunnen brengen met een fris hoofd.

* Thuiswedstrijd tegen Genk van zaterdag 17 naar zondag 18 oktober verplaatst.
Omdat er op zaterdag 17 oktober een aantal activiteiten voor het goede doel doorgaan in Beveren, heeft de burgemeester in samenspraak met de ordediensten besloten om de thuiswedstrijd tegen Rc Genk te verplaatsen van zaterdag 17 oktober naar zondag 18 oktober om 20 uur en dat is voor de supporters zonder twijfel het meest hatelijke uur op een zondag.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Tegenwoordig is het bijna een evidentie dat Belgische clubs op zoek gaan naar een buitenlandse vereniging om er een samenwerkingsakkoord mee op te zetten. Begin deze eeuw was dat het geval voor SK Beveren met Arsenal (in die periode sloegen ook Antwerp en Manchester United de handen in mekaar). Enkele bruikbare elementen kwamen vanuit Londen naar het Waasland en eentje ervan wordt vanaf vandaag aan onze roemruchte fichebak toegevoegd. Helaas voor SK Beveren bleef de samenwerking beperkt in tijd tot slechts één seizoen waardoor deze Let geen opvolger kreeg.
Ik zal mij deze verdediger blijven herinneren als de enige blanke speler bij KSK Beveren die aan de aftrap kwam van de finale Beker van Belgiƫ tegen Club Brugge in 2004. Meer weten ? Klik hier.



PVW.