StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou het een toeval zijn ?
Afgelopen weekend boekten Gent en Club Brugge hun eerste uitzege van het seizoen en zou het een toeval zijn dat precies in dat weekend 2 slechte verliezers zoals Vanhaezebrouck en Preud'Homme de loftrompet boven haalden voor hun collega en/of tegenstander.
Preud'Homme nam het in zijn persbabbel op voor Bob Peeters die volgens hem goed voetbal probeert te brengen en pleitte er voor Bob maar ook zichzelf in alle rust en sereniteit te laten werken. Ook Hein Vanhaezebrouck was opvallend positief tijdens de persbabbel voor tegenstander Waasland-Beveren na de gevleide 1-3 winst op de Freethiel, maar dat doen trainers wel eens vaker na een mindere, maar toch gewonnen wedstrijd om op die manier hun povere vertoning gedeeltelijk te verhalen op de sterkte van de tegenstander. Jammer dat sommige mensen winst of een positief gevoel nodig hebben om eerlijkheid uit hun mond te horen. Op dat vlak staan trainers als Peter Maes en Franky Dury wat mij betreft een stap verder. Mooi vond ik dat een ondertussen door de wol geverfde trainer als Vanhaezebrouck moest toegeven dat een debutant in de JPL als Stijn Vreven hem had verrast met zijn offensieve opstelling. Hein had verwacht dat Stijn na de karrevracht aan goals die W-B slikte de voorbije weken eerder voor een defensief concept zou kiezen, maar dat pakte dus jammerlijk genoeg anders uit voor Vreven wiens ploeg veel beter verdiende dan de 1-3 nederlaag. Stijn repliceerde overigens met de opmerking dat niet de spelers bepalen of er defensief of aanvallend wordt gespeeld, maar wel de opdracht die zij meekrijgen. Vanhaezebrouck noemde W-B zelfs een goed voetballende ploeg met nu al de tweede wereldgoal op een week tijd van Milosevic, terwijl Vreven baalde van het eerste Gentse doelpunt omdat daarover vooraf goeie afspraken waren gemaakt en noemde de naam van Lengil omdat hij deze bij de 0-1 van Mitrovic niet was nagekomen.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Spelers met een klinkende naam hoeven niet altijd ergens lang te hebben gespeeld om zich blijvend te herinneren. De man die we vandaag toevoegen herinner ik mij als gewezen speler van Anderlecht en Charleroi, maar belandde op de Freethiel in het seizoen 2000-2001 na een Turks avontuur. Het bleef bij één seizoen in het Waasland en de jaren die zouden volgen waren niet meteen de meest propere voor betrokkene. Meer weten ? Klik hier.



PVW.