StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Stichters en supporterslokalen van de Freethielvrienden Bornem.
Zondag aanstaande 11 oktober vieren de Freethielvrienden Bornem hun 40-jarig bestaan met o.a. een brunch in ons lokaal Brasserie Het Kasseibaantje. Naar aanleiding van deze verheugende gebeurtenis is het zinvol eens terug te kijken naar de supporters die destijds het geweldige idee hebben opgevat om een supportersclub van SK Beveren in Bornem op te starten. Hiervoor moeten we terug gaan tot oktober 1975 wanneer in het toenmalige Café Rio in de Barelstraat Frans Spiessens (zoon des huizes), Ghislaine Spiessens (zus van Frans en op dat moment mede-uitbaatster van Café Rio), Freddy Van Ranst en Bob van Pottelbergh de supportersclub van SK Beveren in Bornem boven de doopvont hielden. Bob werd gebombardeerd tot voorzitter en alhoewel hij al jaren geen lid meer is van onze supportersclub, zal hij zondag met ons mee aan de feesttafel schuiven als medestichter.
Helaas hebben wij vorig jaar afscheid moeten nemen van onze gewezen voorzitter en ere-voorzitter Freddy Van Ranst en eerder overkwam dit droevig lot onze schatbewaarder Frans Spiessens. Eerste Secretaris (het was eigenlijk een secretaresse) van onze supportersclub was Ghislaine Spiessens die een voltijdse job als secretaresse combineerde met het uitbaten van Café Rio samen met haar moeder Amandine. De eerste en belangrijkste stap was gezet en een lange weg, soms versierd met overheerlijke en sportieve hoogtepunten, vaak ook met veel hinder- en ergernissen, zou volgen.
Nadat Café Rio zijn deuren sloot werd Café De Watertoren op de Sint-Amandsesteenweg de nieuwe thuishaven van onze supportersclub. Bij André en Wiske vielen we opnieuw met onze poep in de boter, maar toen zij hun knusse café ruilden voor het Land van Bornem in het centrum, betekende dat een tik voor onze vereniging. Johan en Linda zouden het nog even proberen, maar Café De Watertoren zou een paar jaar later zijn deuren definitief sluiten.
We moesten dus op zoek naar een nieuw supporterslokaal en wat een godsgeschenk dat André en Wiske voor de tweede keer hun deuren wagenwijd open hielden om ons te ontvangen. Het was een fantastische tijd met onvergetelijke feestjes in Het Land van Bornem, maar toen André en wiske een dagje ouder werden en besloten het wat kalmer aan te doen, kwamen Nico en Sania hun opvolgen. De samenwerking met dit echtpaar was niet slecht, maar ook niet echt van harte waardoor werd besloten voor het eerst in ons bestaan een supporterslokaal te verlaten dat zijn deuren niet sloot. Café Den Belly's op de Sint-Amandsesteenweg werd de nieuwe bestemming, Jean en Arlette de uitbaters.
Gezondheidsredenen lagen aan de basis dat Jean en Arlette na enkele jaren hun bloeiende zaak moesten stoppen, maar gelukkig doken op dat moment Jo en Sonia op om Den Belly's over te nemen. We waren wederom vertrokken voor heel wat jaartjes voetbal- en drankplezier en geweldige feestjes, maar toen Jo en Sonia hun contract niet verlengden en Den Belly's voorgoed de deuren sloot, werd voor de zoveelste keer een zoektocht gestart naar een nieuw onderkomen voor onze supportersclub. Die zoektocht duurde niet eens zo lang en eindigde in Brasserie het Kasseibaantje aan de Hingenesteenweg 105 te Bornem. Yannick en Vicky zijn een voetbalminded stel met wie wij hopen nog vele jaren te kunnen blijven samenwerken.
Zowel de uitgebreidere geschiedenis van onze supportersclub als de samenstelling van de huidige bestuursploeg zijn terug te vinden op onze website in de diverse rubrieken.
Woensdag overlopen we de peters die de Freethielvrienden in de loop der jaren hebben gehad.

Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Als supporter heeft men vaak een verlanglijstje in zijn hoofd waarvan men hoopt dat de clubleiding er ook zo over denkt. Eddy Snelders was zo'n speler die altijd op mijn wenslijstje stond, maar hij koos voor die andere Wase club (gelukkig heeft zoon Kristof dat goed gemaakt jaren later). Ook de man die vandaag onze fichebak komt versterken was altijd één van mijn favoriete spelers en op het moment dat ik het nooit meer had verwacht koos hij toch wel voor de Freethiel zeker ! Helaas was zijn tijdstip niet goed gekozen omdat SKB in financieel slechte papieren zat omstreeks de eeuwwisseling waardoor zijn avontuur bij Geel-Blauw een veel te kort leven was beschoren. Wie zou deze Franstalige linksmidden met een fantastische trap en voorzet toch kunnen zijn ? Meer weten ?Klik hier.

PVW.