* Men moet zich maar kunnen verkopen ?
Zondagnamiddag hoorde ik op de radio een interview met Steven Defour van Anderlecht na de gewonnen wedstrijd op Zulte-Waregem. Hij kwam fier en met trots verkondigen dat hij zijn verantwoordelijkheid had genomen bij het nemen van de strafschop die op slag van rust goed was voor de 0-2. Ik zou mij dood schamen indien ik als vet betaalde profvoetballer die dagelijks uren met een bal bezig is, het woord "verantwoordelijkheid" in de mond durfde nemen. De schaamte voorbij, alsof hij met het opknappen van dat klusje een heldendaad had verricht.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
De speler die we vandaag voorstellen/toevoegen is van voor mijn tijd en dat wil dus al iets zeggen. Een doelman die werd opgevist bij provincialer Vrasene en welgeteld één helft voor KSK Beveren op het hoogste niveau speelde. Meer weten ? Klik hier.