StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bekeruitschakeling helemaal verwerkt.
De kans dat Waasland-Beveren in het onderling bekertreffen van een paar weken geleden Achter de Kazerne voorbij KV Mechelen zou geraken was klein, maar toch heb je als supporter altijd wel iets van : in voetbal is alles mogelijk en wonderen zijn de wereld niet uit. Ze waren inderdaad de wereld niet uit, maar toch ver te zoeken waardoor het niks werd in Mechelen, al bleef er hoop tot het laatste fluitsignaal omwille van het kleinste verschil. Bij de loting voor de volgende ronde zit ik, ondanks de uitschakeling, toch graag op de eerste rij om te horen wie, mits qualificatie, onze volgende bekertegenstander was geworden.
De pil werd een eerste keer verzacht toen Mechelen naar de Ghelamco-Arena moest om zich in één wedstrijd voorbij landskampioen Gent te proberen worstelen. Het lukte de Maneblussers dus niet en stel dat W-B voor een wereldwonder had gezorgd door de Buffalo's een halt toe te roepen in hun streven het eindstation Koning Boudewijnstadion te halen, in de volgende ronde zou dan Club Brugge de tegenstander zijn geweest, weliswaar in een dubbele confrontatie, maar ook dat had beter gekund. Kortom, liever dan maar wat vroeger sneuvelen dan met de eindmeet in zicht, al zal onze kassier daar ongetwijfeld een andere mening over hebben.

* Beloften trekken aan kortste eind in Lokeren.
Ik was jullie nog het resultaat van de beloftenwedstrijd afgelopen maandag in Lokeren verschuldigd. De wedstrijd had geen belang meer, maar tegen de buren willen onze jongens altijd graag een goed resultaat neerzetten. Die hoop werd binnen het kwartier ontnomen, want na 1 minuut opende Bolbat voor Lokeren de score en op het kwartier verdubbelde Dessers vanop de stip de tussenstand, ook ruststand. In de tweede helft gingen de mannen van Johan Van Rumst op zoek naar de aansluitngstreffer en die kwam er in de 70ste minuut na een prachtige combinatie tussen Hebbelinck en Leemans met die laatste als afwerker. Daarvoor hadden Kevin Hebbelinck en Totol Lumanza al eens de paal geraakt, een projectiel dat ook Lokeren in de slotminuten trof. Het bleef dus 2-1, maar op basis van een goeie tweede helft was een puntendeling op zijn plaats geweest.

* Voor de fichebak oud-spelers KSK Beveren.
Het is groot toeval, maar de speler die hem alfabetisch voorafgaat in onze fichebak (Luc Van Campenhout) was eveneens een Bevers jeugdproduct dat, in dit geval na 2 seizoenen op het hoogste niveau te hebben meegemaakt, overstapte naar het provinciaal voetbal. Luc Van Campenhout bracht het tot 4 selecties in het fanion, deze doelman en doublure van Jean-Marie op een gegeven moment, verzamelde 2 caps in de basiself van KSKB. Hij mocht echter het genoegen smaken het succesvol bekeravontuur van KSKB in het seizoen 1977-1978 van nabij mee te maken en bankzitter te zijn tijdens de gewonnen bekerfinale tegen Sporting Charleroi en dat staat toch maar mooi op het palmares. Trouwens, op zijn curriculum vitae staat naast de naam van KSK Beveren enkel nog provincialer Lokerse en dat is het beste bewijs van wat ooit heeft bestaan en nu zo goed als uitgestorven is, clubliefde. Meer weten ? Klik hier.



PVW.