StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Philip Joos lofvol voor prestatie van W-B.
Stijn Vreven eens uitnodigen in Extra Time zit er blijkbaar voorlopig niet in, maar Marc Degryse en Philip Joos spraken maandagavond wel met lovende bewoordingen over zowel de hoge amusementswaarde van Oostende-WB als over het schitterend debuut van Siebe Schrijvers. Of nu het doelpunt van Genkenaar Karelis, dat van Julien Vercauteren van Westerlo dan wel de eerste van Schrijvers het mooiste van het weekend was, daarover raakte het panel het niet meteen eens omdat er voor elk doelpunt wel iets te zeggen viel. Ik ben misschien niet de meest neutrale om hierover een mening te hebben, maar wat mij betreft mag het gerust Schrijvers worden, want hij scoorde er 2 en ook die tweede mocht gezien worden. Na de schitterende prestatie van Siebe maakte ik mij zondagavond de bedenking hoe het toch mogelijk is dat Genk (zo vlot weten de spitsen daar toch ook niet de weg naar de netten te vinden) amper een beroep deed tot nu toe op de diensten van Siebe, maar wel in het tussenseizoen Baily en recent Malinovski (beiden leeftijdsgenoten van Schrijvers) elders gingen zoeken. En dan bij de verhuur van Siebe maar met veel zwier verkondigen dat zij rotsvast geloven in de kwaliteiten van hun jeugdproduct, maar hem tijdelijk ergens anders willen stallen om meer speelgelegenheid te gunnen. Ik heb de indruk dat Maes niet echt een grote fan is van Siebe, want op dat vlak houdt Peter er wat een speciale mening op na. Ook bij Lokeren deed hij meestal beroep op steeds dezelfde jongens waardoor heel wat spelers die op zijn verzoek naar Daknam kwamen kort daarna mochten vertrekken en amper gespeeld hadden. Milos Maric, Onour Kaya, Finbogasson, Jeremy Perbet en Enes Saglik, het zijn toch niet van de minste.
Nu ja, alvast bedankt Peter om Siebe een tijdje ter beschikking te stellen, is wel sympathiek vind ik en wees gerust, we zullen goed voor hem zorgen !

Een correctie.
Dinsdag schreef ik dat Waasland-Beveren de enige ploeg is die op verplaatsing meer punten pakte dan thuis. Dat was nogal optimistisch en te voorbarig, want Lokeren en Moeskroen doen zelfs een stuk beter. Beiden pakten 7 punten meer buitenshuis dan in het eigen respectievelijk Le Cannonier en Daknam. Ter herinnering : W-B behaalde 13 punten op verplaatsing en 12 op de Freethiel.
Opgemerkt dient dat Lokeren zijn uitstekende uitcijfers realiseerde in 10 wedstrijden, terwijl W-B en Moeskroen er hiervoor 11 nodig hadden. Nog een interessante statistiek met het oog op de match tegen Club Brugge van zondagavond : Blauw-Zwart behaalde tot nu toe 13 op 33 op verplaatsing en dat zijn cijfers waarmee Stijn Vreven zijn spelers deze week ongetwijfeld zal confronteren.

* Voor de fichebak oud-spelers KSK Beveren.
Deze in 1946 geboren verdediger werd op zijn 24ste door SK Beveren bij Club Brugge opgevist en mocht hij niet door veel blessureleed zijn getroffen had zijn verblijf op de Freethiel ongetwijfeld langer geduurd dan 2 seizoenen. Ik meen mij te herinneren op een van de bijeenkomsten van oud-spelers vorig seizoen met hem een babbel te hebben gemaakt, maar het was nuttig geweest op dat moment deze spelersfiche al eens te hebben doorgenomen. Meer weten ? Klik hier.



PVW.