StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Morgen donderdag sportavond/nieuwjaarsreceptie.
Eerder deze week kondigde ik hier al aan dat aanstaande donderdag 28 januari een avondje wordt om naar uit te kijken als supporter van Waasland-Beveren, want de Supportersfederatie van W-B laat de nieuwjaarsreceptie voorafgaan door een sportavond met sprekende namen op de affiche. Trainer Stijn Vreven zal ongetwijfeld vooruitblikken naar de wedstrijd van zondagavond in Gent, maar er is uiteraard ruim voldoende gespreksstof om terug te blikken. Door Olivier Myny en Zinho Gano aan de tand te voelen krijgen we vast een beter zicht op hoe de spelers zelf denken over het spannend competitieslot dat er zit aan te komen.
Bij kersvers voorzitter Dirk Huyck peilen we naar zijn visie over datzelfde competitieslot, maar zal het ons vooral benieuwen welke toekomstplannen hij in petto heeft met W-B. Sportief Directeur Danny De Maesschalck is van alle markten thuis en pikt zonder twijfel in waar extra toelichting voor meer duidelijkheid kan zorgen. Kortom, ik ben er van overtuigd dat deze avond een stuk groeiende twijfel over de afloop onderin de JPL zal kunnen weg nemen en daar willen jullie toch graag getuige van zijn !

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Er zijn zo van die fiches waarvan men denkt : hoe kan het bestaan ! Hij kwam op advies van Rik Pauwels naar de Freethiel die hem kende van bij Berchem, maar het moeten opnemen tegen een monument als Jean-Marie Pfaff, daar zakt toch de moed van in je schoenen. Of zou de bank verwarmen en voortdurend JMP aan het werk zien een prima leerschool kunnen zijn ? Waarom niet, want zo uitmuntend Jean-Marie Pfaff als keeper presteerde, van veel collega's die met hem de kleedkamer deelden heb ik meermaals horen vertellen dat hij minstens even speciaal als uitmuntend was en dat wil wel iets zeggen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de doublure van Jean-Marie niet verder raakte dan één selectie in het fanion en hij hield het meteen aan het einde van dat seizoen voor bekeken. Hij koos voor de toenmalige eersteprovincialer Germinal Ekeren en dat lijkt een ferme stap terug, maar ik mag aannemen dat deze best talentrijke doelman de stijle opgang meemaakte in het Veldwijkpark en dat moet ook wat geweest zijn. Klik hier.



PVW.