StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gefeliciteerd Renaud !
Hij had zich ongetwijfeld een heel ander verhaal voorgesteld van zijn overstap naar Standard, want het voordeel van naar een club te gaan waar het vierkant draait is dat het alleen maar beter kan. Maar ondanks de ontegensprekelijke progressie die Renaud op de Freethiel maakte, werden bij zijn vertrek naar Luik wel wat vragen gesteld over zijn slaagkansen op Sclessin. Bovendien heeft het verhaal van een vierkant draaiende ploeg waarmee ik begon ook een keerzijde en die vertelt ons dat het niet altijd een cadeau is om in een stroef lopend elftal iets te laten zien.
Maar hoe moeizam ook de entree van Emond bij de Rouches is verlopen, feit is dat Renaud afgelopen zondag tijdens de bekerfinale op een invalsbeurt kon rekenen en in hoogsteigen persoon mocht ervaren hoe het Koning Boudewijnstadion in het absolute wedstrijdslot explodeerde toen Ivan Santini de winninggoal scoorde. En zie, dit gouden doelpunt werpt plots een heel ander licht op het eerste seizoen van Emond bij Standard, want in de statistieken staat voortaan netjes opgetekend dat Renaud een eerste prijs op het hoogste niveau in zijn prijzenkast heeft geschoven en die pakken ze hem niet meer af. Van harte proficiat Renaud en ik durf hopen dat je tegen 3 april nog wat last hebt van flanellen benen.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Opnieuw een doelman die onze fichebak komt aanvullen en dat is misschien ook de beste manier waarop de rol van betrokkene kan worden omschreven. Niet onlogisch wanneer men de concurrentie met een keepersmonument als Jean-Marie moet aangaan en daarom nam hij na 2 seizoenen de wijze beslissing om zijn voetbalgeluk elders te zoeken. Misschien kan deze tip bijdragen om het raadsel te ontwarren : hij was de schoonzoon van keeperslegende Walter De Winter en zou later een loopbaan uitbouwen tot politiechef van het corps van Temse. Meer weten ? Klik hier.



PVW.