StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Onbegrip bij Filip Joos voor schorsing Vanzo.
Op een uitnodiging in Extra Time van iemand van Waasland-Beveren kan onze club nu al bijna 4 volle seizoenen lang niet rekenen, maar als compensatie praten de programmamakers Frank Raes en Filip Joos af en toe eens niet over zichzelf en zo kan W-B uitzonderlijk een keer aan bod komen. Maandagavond nam Joos het graag op voor de onfortuinlijke Floriano Vanzo die in Moeskroen wel een heel korte invalsbeurt beleefde nadat hij voor een tackle met rood werd bedacht. Het bondsparket vroeg een schorsing van 3 wedstrijden voor Floriano waartegen de club vanzelfsprekend beroep aantekende, maar wel tof dat een kenner van de reglementen als Filip Joos zijn verontwaardiging en ongeloof voor die 3 weken niet onder stoelen of banken stak.
Een dag later bracht de Geschillencommissie de 3 voorgestelde speeldagen schorsing terug tot geen enkele en zoiets kan volgens mij alleen in België. Ik denk trouwens dat de mensen die de Geschillencommisssie uitmaken maandagavond in het standcafé (wekelijks een ander al naargelang het aantal commissieleden) samenkomen, daar naar Extra Time luisteren en de nodige notities maken en daarvan de dag nadien de pers op de hoogte brengen.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Nederland heeft met Dick Advocaat zijn "Kleine Generaal", maar ook België heeft er eentje die kon tellen en wat het verhaal voor ons supporters van KSK Beveren zo aantrekkelijk maakt is dat hij alshetware zijn stiel op de Freethiel leerde. Een rasechte Beverenaar van internationaal caliber die echter zijn grootste voetbaltriomfen beleefde in het Waalse landsgedeelte. Desondanks liep KSK Beveren als een rode draad doorheen zijn voetballeven, want hij groeide bij KSKB op, kwam er als 35-jarige voor 2 seizoenen terug en niet als meeloper en keerde een derde keer met succes terug als depaneur-trainer van dienst om de club in eerste klasse te houden. De fiche van zulke grootheden inleiden is rot, want het moet nu eenmaal bij een inleiding blijven en mag geen lofzang zonder einde worden. Meer weten over deze drievoudige Gouden Schoen ? Klik hier.



PVW.