StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* "De Kleedkamer" heeft gevoeligheden blootgelegd.
Het doet deugd vast te stellen dat het programma De Kleedkamer van Ruben Van Gucht dat afgelopen maandag op Canvas werd uitgezonden, bij veel supporters van SK Beveren, maar ook collega-voetballers uit die tijd van Buyl, Janssens, Schönberger, Baecke en Lisazo op zowel grote voldoening als met veel emoties zijn onthaald. Vooral de reportage over Baecke heeft bij een aantal collega's van Marc diepe indruk gemaakt en meerdere oud-spelers hebben mij gebeld of een sms gestuurd om het GSM-nummer van de onfortuinllijke klasbak op de linksachter van weleer te vragen met de bedoeling hem een bezoek te brengen in het revalidatiecentrum waar hij dezer dagen herstellende is van een beenamputatie.
Mooi die solidariteit, maar anderzijds het bewijs dat voetbalvriendschappen geen evidentie zijn. En wie de uitzending van maandag heeft gezien, het bewijs ook dat er in een ruwe bolster soms een klein hart schuil gaat.

* Voor de fichebak oud-spelers KSK Beveren.
Het komt volgens mij niet zo vaak voor dat een profvoetballer een diploma dokter in de wetenschappen (bio-ingenieur) kan voorleggen, maar dit is er zo eentje. Hij kwam richting Freethiel nadat zijn club RWDM in faling was gegaan. Hij tekende wel een contract voor 3 jaar bij KSKB, maar door blessureleed, de bijna onmogelijke concurrentie op de linksachter van Artur Boka en uiteraard de mogelijkheden die zijn diploma bood, bleef zijn passage in Beveren beperkt tot één seizoen. Een schitterend mens die aan zijn kortstondig verblijf op de Freethiel enkele voetbalvriendschappen heeft overgehouden en dat zegt voldoende over zijn persoon. Meer weten ? Klik hier.

PVW.