StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

Grootvader Maxim Nijs overleden.
Vriend Rudy Beck is dezer weken van een verdiende vakantie aan het genieten in Saint-Tropez, maar voetbalrust neemt Rudy nooit. Hij stuurde mij donderdag een mailtje met het slechte nieuws dat André Duerinkx, grootvader van Maxim Nijs, op 73-jarige leeftijd is overleden.
André was een buurman van Rudy in de Piet Stautstraat toen onze leverancier van de Gele Ditjes, Blauwe Datjes nog in Beveren woonde. André Duerinkx was jaren lang een trouw supporter van SK Beveren en mocht de laatste weken van zijn leven nog ervaren dat kleinzoon Maxim deel uitmaakte van de A-kern van Waasland-Beveren. André wordt zaterdag begraven waardoor Maxim het oefenkamp iets vroeger zal hebben verlaten. Namens de Freethielvrienden hou ik er aan de betrokken families ontzettend veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van dit veel te vroeg en pijnlijk verlies.

* Voor de fichebak oud-spelers KSK Beveren.
Altijd prettig om een fiche van een Klein-Brabander te mogen inleiden. Bij deze inmiddels prille dertiger zit het scoren hem in het bloed en alhoewel hij nu reeds een prachtig palmares kan voorleggen en wellicht dito bankrekening, is het de voorbije jaren wat stil rond zijn persoon gebleven, maar daar heeft zijn verblijf in het buitenland uiteraard veel mee te maken. Een technisch beperkte aanvaller met referenties om U tegen te zeggen, maar ik raak de indruk niet kwijt dat hij, ondanks zijn geweldige mentaliteit, niet het onderste uit de kan heeft gehaald. Klik hier.

PVW.