StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* MEMORABELE WEDSTRIJDEN KSK BEVEREN.
Match die ik nooit zal vergeten.
Anderlecht - W-B van afgelopen zondag werd onder een genietbaar zonnetje afgewerkt in een zeer gemoedelijk sfeertje, maar dat was wel even anders in de confrontatie tussen beide ploegen van februari 1984. Wie deze wedstrijd bijwoonde (toen was er van het rechtstreeks uitzenden van competitiewedstrijden op televisie lang geen sprake), zal deze niet snel vergeten. Na afloop van de partij waren ook bij de supporters de gemoederen zo verhit dat het bijna onverantwoord was zonder bescherming als supporter van de tegenpartij op straat te komen.
Ik herinner mij toen we onmiddellijk na de wedstrijd met ons gezelschap braafjes de wagen opzochten (van combi-regeling was al evenmin sprake) dat ik plots een vuistslag in de onderbuik kreeg van een groepje Anderlecht "supporters" die uit de tegenrichting kwamen en vermoedelijk aan onze sjaals hadden gemerkt dat we voor SK Beveren waren. Een verschrikking voor wie een dergelijke aanval niet verwacht en evenmin ziet aankomen. Ik heb later nooit meer een voet gezet op Anderlechtse bodem !
De inleiding van Geert De Vreese en het slotinterview met trainer Braems van SKB spreken boekdelen.

Geert : Dit is wellicht de "vuilste" voetbalmatch die ik ooit in mijn leven heb gezien. Het zou een topmatch moeten geweest zijn maar het werd een echte veldslag. Leider Beveren stond voor aanvang van de partij acht punten voor op Anderlecht, de derde in de stand. Seraing stond toen zelfs tweede op zes punten van de Waaslanders.Met een punt mocht Beveren in feite wel tevreden zijn maar tegen negen spelers tweemaal een voorsprong weggeven was toch ook wel niet echt denderend te noemen. Sommige Anderlecht-spelers liepen echter zo agressief op het veld dat Beveren nooit in zijn spel is kunnen of durven komen. Ik moet er eerlijkheidshalve wel aan toe voegen dat er toen bij ons ook wel enkele spelers rondliepen die niet echt als doetjes konden worden bestempeld.
Op het einde van dat seizoen zou Sportkring ondanks een inzinking in maart toch zijn tweede landstitel binnen rijven. Klik hier

PVW.